maandag 16 februari 2015

Niets bijzonders

Wat een slome dag was het vandaag. Het spannendste van de hele dag was een buurvrouw aan de deur die iets over school wilde uitwisselen. Verder ben ik de hele dag bezig geweest met huisvrouwenklussen. Vooral heel veel waswerk: wassen aanzetten (drie keer een trommel vol), wassen ophangen (ook in drievoud), was afhalen (drie rekken), was strijken en vouwen (veel!), was in de kasten leggen en tenslotte weer drie wassen klaarzetten voor morgen.

En omdat vandaag alles in drievoud lijkt te moeten gebeuren, bakte ik ook drie broden :-). Sinds kort bak ik Moermanbrood. Een nichtje van me volgt het Moermandieet en vroeg me of ik dat voor haar kon bakken. Het recept kreeg ik bijgeleverd. Dat komt uit het boek 'De natuurrijke keuken'. Het was voor mij wel even wennen, want dat brood bak je ondermeer zonder vet. Daarentegen moeten er dingen in als lecithinepoeder, vitamine c poeder, tarwekiemen en andere zaken. De broden die ik zo bak blijven een stuk compacter dan mijn normale brood. Maar ze zijn, volgens mijn nicht, lekker en voedzaam. Fijn!

Een kennis kwam met aardappels aan de deur. Een hele kist vol (kilo of 25 schat ik) voor 5 euro. Daar ben ik weer blij mee. We eten hier behoorlijk veel aardappels.

Jan kwam met de brief met het schooladvies thuis. Ook altijd weer een gewichtig moment. Donderdagavond gaan we het advies met de juf bespreken en hem dan bij het voortgezet onderwijs aanmelden. Weer een brugpieper in de dop ;-).

We hebben deze week twee jarigen. Hans hoopt morgen 17 te worden. Maar hij viert z'n verjaardag later. Hij heeft het deze week druk voor school, want hij was in de toetsweek ziek. Nu moet hij van alles inhalen. Donderdag is het Trijnie's verjaardag. Pff, die wordt al 25! Als het goed is, haar laatste verjaardag thuis. Ergens in het najaar hoopt ze met haar Gerwin te trouwen. Trijnie is haar verjaardag al aan het voorbereiden. Die is de hele avond aan het mixen en roeren en bakken :-).

Woensdag een bakworkshop en deze week moet er ook weer een aflevering voor de kookrubriek van Terdege ingeleverd worden. Maaike gaat voor het eerst van haar leven vliegen en skieën. De mevrouw voor wie ik een bruidssjaal heb gebreid komt hem deze week ophalen. Maria mag met een vriendin mee op vakantie en moet dus haar koffertje inpakken. Al met al een lekker rommelige week dus! Ik hoef me beslist niet te vervelen.