vrijdag 15 mei 2015

Review

AllesLief is een internetwinkel waar je terecht kunt voor leuke, hippe, handige en exclusieve spulletjes voor baby en kind. Drie jaar geleden testte ik een fantastische Kipkep droogdoek, die hier nog altijd wekelijks dienst doet. Deze keer werd er een ander leuk artikel in ons gezin getest: een lunch/koeltasje.De lunch/koeltasjes van Alleslief zijn eerst en vooral exclusief doordat ze bijna volledig gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Mooi om te bedenken, als we trouw ons plastic scheiden, dat dat geen afval is, maar grondstoffen voor fijne dingen als deze koeltasjes! De kinderen op onze basisschool zijn ook erg bezig met afval scheiden, want de school streeft ernaar om een restafvalvrije school te zijn. Het is dan erg leuk als ze zien waar hun inspanningen toe kunnen leiden.

Het tasje is getest door Maria. Zij vond het op het eerste gezicht een erg 'schattig' tasje. Daarmee bedoelde ze het dessin. En ja, de koeltasjes van AllesLief hebben inderdaad erg leuke dessins. Voor meisjes, maar ook voor jongens (bijvoorbeeld met vliegtuigen). Voor peuters, maar ook voor jonge dames (bijvoorbeeld rood met witte stippen).

Het koel/lunchtasje is royaal. Om mee te nemen naar het voortgezet onderwijs, is het tasje echt te groot. Die kinderen hebben genoeg aan hun overvolle boekentassen en stoppen daar het liefst hun lunch zo compact mogelijk bij. Voor naar de basisschool ligt dat anders. Die kinderen hoeven behalve hun lunch en/of hun pauzehapje meestal niets mee te nemen. Voor deze kinderen is de maat perfect.

Voor een dagje uit of om mee te nemen naar het werk heeft het tasje ook een ideale grootte. Er kan gemakkelijk een uitgebreide lunch met bijvoorbeeld een salade, een broodje en een grote drinkbeker in. Ook voor vier tot zes blikjes frisdrank of een verpakking drinkpakjes is het tasje ruim genoeg. Er is dan zelfs nog voldoende ruimte om er een koelelement in te stoppen.Het lunchtasje is geïsoleerd en alles blijft er voor een paar uur prima koel in. Op warme dagen doe je er een koelelement uit de vriezer bij. Op die manier is het tasje multi-inzetbaar. Op de site wordt al getipt om het tasje te gebruiken om afgekolfde moedermelk in koel te houden. Het is ook handig om mee te nemen als je op een warme zomerdag boodschappen gaat doen. Er kunnen heel wat pakjes vleeswaren in. Of bijvoorbeeld een doos ijs.

Het enige minpuntje wat Maria noemde is, dat het ritsje niet zo soepel loopt. Maar ligt dat nu aan het ritsje, of is Maria een haastige puber ;-)?

Het lunch/koeltasje is hier al met al goed ontvangen. Het tasje is prettig geprijsd (6,50 euro) en in 23 (!) verschillende dessins verkrijgbaar. AllesLief heeft meer leuks op tassengebied. Kijk maar eens in de webwinkel. Deze maand krijgen lezers van deze blog 10 procent korting op alle tassen! Gebruikt u hiervoor code EL2015 bij uw bestelling.