donderdag 29 juli 2021

Zomervakantie 2021, Elburg

We hadden nog geen plannen voor deze dag. Behalve dan, dat ik ´s morgens eerst de aflevering voor de kookrubriek van Terdege wilde maken. Dat zat me een beetje op de nek. Dus dan kun je maar het beste ervoor zorgen, dat het er snel af is. Niet dan?

woensdag 28 juli 2021

Zomervakantie 2021, een thuisdag en cassave

Voor vandaag hadden we een thuisdag gepland. We hadden wat karweitjes, die afgevinkt moesten worden. En verder is er natuurlijk ook niets mis met een fijn thuisdagje :-).

Zomervakantie 2021, Apeldoorn

Ook de tweede dag van de vakantie zijn we op familiebezoek gegaan. Deze keer ging de reis naar Apeldoorn, waar Willem z´n broer Koos met zijn gezin woont. 

dinsdag 27 juli 2021

Zomervakantie 2021, familiebezoek

Gisteren was het Willem z´n eerste vakantie-dag. Hij heeft zomaar drie hele weken vakantie!! Wat een heerlijkheid! We waren echt wel aan wat ontspanning toe.

We gaan dit jaar niet op vakantie, maar maken uitstapjes. We willen vooral heel veel familiebezoekjes afleggen. Vanwege corona worden er al zo´n anderhalf jaar geen verjaardagen gevierd en hebben we vooral Willem z´n familie niet of nauwelijks gezien. En omdat de familie door heel Nederland woont, belooft dat een hele tournee te worden.

dinsdag 20 juli 2021

Een zomerdag

Wat een heerlijke zomerdag was het vandaag! Ik heb ervan genoten. Van het licht. Van de warmte. Alleen niet van de vliegen. Dat is dan altijd weer een minpuntje van de zomer. Maar vooruit. We nemen ze gewoon op de koop toe ;-).

maandag 19 juli 2021

Verrassingen, bloemen en aftellen

Zijn jullie ook altijd zo nieuwsgierig naar wat er in de brievenbus zit? Wij hebben zo´n brievenbus op een paal aan de weg. De postbode komt meestal laat in de middag en dan neemt Hans de post mee naar binnen, als hij thuis komt uit zijn werk.

Vaak is het niets bijzonders. Gewoon een enkele factuur (de meeste gaan tegenwoordig wel online), een blauwe brief, of iets dergelijks. Leuker is het al, als er een trouwkaart of geboortekaartje bij zit. Maar het allerleukste is wel een kaartje of brief van fans. Die zitten er ook regelmatig bij. 

donderdag 15 juli 2021

Een mooi moment op een verder treurige dag

Vanmorgen ging al om 8.15 uur mijn mobiel. Het was Jan z´n wiskundedocent. Hij had een mooi bericht. Jan had maar liefst een 9,6 gehaald voor zijn examen en had daarmee een 9 op zijn diploma binnen gehengeld.

woensdag 14 juli 2021

Wandelen!

Even een open deur intrappen: wandelen is gezond. Ja, duhhh! En wandelen is leuk! Althans: dat vind ik. Ik heb altijd graag gelopen. Maar er zijn jaren geweest, dat lopen me niet echt goed af ging. Of liever: dat lopen met echt níet goed af ging. 

dinsdag 13 juli 2021

Samen naar buiten

Vanavond na het eten, zijn Willem en ik samen naar buiten gegaan. De werkdag zat erop. Wij begonnen aan onze werkávond :-).

maandag 12 juli 2021

De (bijna) laatste keer.

Vrijdagavond was het diploma-uitreiking en was het de laatste keer dat Jan op school was. Nou ja, bíjna de laatste keer dan. In elk geval de laatste keer dat hij er met zijn mede-leerlingen was.

donderdag 8 juli 2021

De vlag hing uit!

Eerst werden er weken afgeteld. Toen werden er dagen afgeteld. En vandaag was het eindelijk zover! 

woensdag 7 juli 2021

Raar

Vandaag is Koos jarig. Het is zijn laatste verjaardag thuis, want hij hoopt in oktober te gaan trouwen. Hij is echter de grote afwezige vandaag. En dat maakt, dat het maar een rare verjaardag is ;-).

dinsdag 6 juli 2021

Clichés

Over het leven van een huisvrouw bestaan veel clichés. De meeste zijn waarheden als een koe.

maandag 5 juli 2021

Afmaken en opmaken

Een klus beginnen is een ding. Maar een klus afmaken is ook een ding. Vorige week zondag stortte de kledingkast op de jongenskamer in elkaar. En omdat die niet meer te repareren was, moest er iets anders komen. Dat was een mooi moment om het opkalefateren van de jongenskamer tot ´inhaalslag´ te benoemen.

vrijdag 2 juli 2021

Blijdschap!

Vandaag een klein logje om even onze blijdschap te delen. Onze Jan kreeg vandaag het verlossende telefoontje: hij is geslaagd!

donderdag 1 juli 2021

Een noodreparatie

We hebben de luxe, dat we twee badkamers hebben. Eén is op de eerste verdieping. Die hebben we gelaten zoals hij was, toen we hier kwamen wonen. Het is een eenvoudige badkamer met een douchecabine, een toilet en een wastafel. Gedateerd, maar functioneel. Deze badkamer wordt door de kinderen gebruikt.