maandag 28 augustus 2023

Mijn kleine conservenfabriekje

De zomer loopt ten einde en dat betekent, dat mijn kleine conservenfabriekje weer op volle toeren draait. Ik ben de oogst uit de moestuin aan het verwerken. Het moet allemaal tussen de bedrijven door en daarom doe ik het in kleine stapjes. Maar dat maakt niet uit. Elke dag een draadje, is een hemdsmouw in het jaar.

maandag 21 augustus 2023

Wandelen

Zaterdag namen Willem en ik nog een dag vakantie en hebben een heerlijke wandeling door de Alblasserwaard gemaakt. Via de app Wandelnet kun je heel gemakkelijk een route maken. Je wijst op de kaart aan waar je wil beginnen, waar je langs wil komen en waar je wil eindigen en de app maakt de route. Je ziet dan hoeveel kilometer die is en dan kun je naar believen de wandeling wat langer of korter maken. 

donderdag 17 augustus 2023

Karweitjes en mooi nieuws


Het is de laatste week van de schoolvakantie, hier. En hoewel we nog maar één scholier hebben, wil dat toch zeggen, dat we vanaf volgende week weer in de tredmolen van schooltijden en huiswerk enzo lopen. Dan ben je toch wat minder flexibel en daarom ben ik druk met allerlei karweitjes. Het kan maar gedaan zijn, hè.

vrijdag 11 augustus 2023

Huisvlijt

Nu Willem weer aan het werk is, heb ik de werkdraad in huis en webshop ook weer opgepakt. En omdat het zomers altijd wat rustiger is in de webshop, is er nu wat méér tijd voor klussen in huis en voor wat huisvlijt.

maandag 7 augustus 2023

Kilometers maken

In de laatste dagen van Willem z´n vakantie hebben we heel wat kilometers gemaakt. Vooral op vrijdag. We verenigden op die dag het nuttige met het aangename en zagen zo ongeveer half Nederland aan ons voorbijtrekken :-).

donderdag 3 augustus 2023

Werken en wandelen

Dinsdag was Maria al bijtijds weer present. We gingen verder met waar we maandag gebleven waren: bestellingen inpakken en orders plaatsen bij leveranciers. Tijdens de fairdagen is er veel verkocht en de schappen zijn hier een eind leeg. Alles moet dus weer aangevuld worden. 

dinsdag 1 augustus 2023

Weer thuis!

Hè, wat was het fijn, dat het zaterdagochtend droog was! Af en toe liet zelfs de zon zich zien. Het zag ernaar uit, dat de tent droog zou zijn, als we hem weer gingen opruimen.