dinsdag 31 mei 2011

Advertorial

Een nieuwe maand, een nieuwe ronde. We zetten weer een nieuwe adverteerder in de schijnwerpers: www.kefir.nl.
Ik schreef er een poosje geleden al een keer over: Willem en ik zijn verslingerd aan Kefir. Kefir is een gezonde yoghurtdrank, boordevol goede bacteriën. Bacteriën die zorgen voor een goede darmflora. En een gezonde darmflora heb je weer nodig voor een goede weerstand, spijsvertering en een goede stoelgang. Behalve goede bacteriën bevat Kefir ook heilzame gisten. Daarmee is het een uniek product. Kefir is heel gemakkelijk te bereiden. Het is echt een werkje van een paar seconden! Kijk maar eens op de site van Kefir. Je kunt Kefir bereiden met melk (ook soyamelk, geitenmelk of welke melk je maar wilt!), maar er bestaat ook waterkefir. Voor wie overtuigd is van de gezonde werking van Kefir, maar liever niet 'aan de drank' gaat, zijn er Kefircapsules verkrijgbaar.

Kefir draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Het is daarom ook heel goed voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom, kanker etc. Het wordt ook speciaal aanbevolen om te gebruiken na een antibioticakuur om het bacterieel evenwicht in de darmen te herstellen.

Kefir is gezond, lekker een ook nog eens goedkoop. Al helemáál in vergelijking met die dure, kleine, kant-en-klaar flesjes yoghurtdrank, vaak vol met suikers, uit het koelschap van de supermarkt.

Als je Kefir maakt, houd je steeds wat achter als starter voor een volgende keer. Deze starter (ook wel bloemetje of yoghurtplantje genoemd) wordt nogal eens binnen families doorgegeven of zelfs op bijvoorbeeld Marktplaats verkocht. Het is echter verstandig om af en toe met een nieuw zakje poederkefir te starten, omdat er in de loop der tijd toch 'vreemde' bacteriën in de starter komen.