dinsdag 4 juni 2013

Advertorial

Ook in de maand juni zijn er weer nieuwe adverteerders op dit blog. Tijd voor een kennismaking.

Eerst begroeten we www.Bijbelcursussen.nl. De banner draait alweer een poosje mee en wellicht heeft u al een kijkje op de site genomen. De Bijbelcursussen zijn gemaakt door de Emmaüs Correspondentie School. Er is een groot aanbod Bijbelcursussen, die als doel hebben om Gods Woord beter te leren kennen en te begrijpen. Veel cursussen gaan helemaal online. U krijgt de lessen online aangeboden en u stuurt de antwoorden digitaal op. De antwoorden worden door een u toegewezen docent bekeken en gecorrigeerd. Met hem of haar heeft u contact en u kunt uw eventuele vragen voorleggen. Sommige cursussen zijn (nog) niet online beschikbaar. Deze cursussen ontvangt u op papier. De antwoorden verstuurt u dan per post.
De cursussen zijn gratis. Dat is mogelijk door giften en door het werk van vele vrijwilligers. U kunt de cursussen in uw eigen tempo en in uw eigen omgeving en in uw eigen taal (in 29 talen!) volgen. Afkomst of opleiding zijn daarbij niet van belang. Dus wat let u om u bij de Bijbelschool in te schrijven? Zelf heb ik me ook ingeschreven en volg nu de cursus over de brief van Paulus aan de Romeinen. Het enige wat ik jammer vind is, dat er steeds geschreven wordt over De Heer. Zelf heb ik geleerd om vast te houden aan de eigennaam ¨Heere¨. Maar het is natuurlijk geen probleem om, als dat zo te pas komt, in de antwoorden gewoon ¨Heere¨ te gebruiken, zoals ik dat gewend ben en zoals ik het graag doe. Het doet aan de cursus verder geen afbreuk. Ik vind de cursus een prima hulpmiddel bij het systematisch onderzoeken en overdenken van de Bijbel. Van harte aanbevolen!

Een andere nieuwe adverteerder is www.knulsthoutenvloeren.nl. In de vorige maand zagen we zijn ´broertje´  www.knulst-pvcvloeren.nl al voorbij komen. En inderdaad: Knulst is een echte vloerenspecialist! Knulst doet al sinds 1958 in houten vloeren en weet dus van de hoed en de rand. Voor wie houdt van een échte, houten vloer kan bij Knulst terecht en kiezen uit een groot aanbod tegen scherpe prijzen. Er is keuze uit vele houtsoorten, vele kleuren en ook nog eens vele afwerkingsmogelijkheden. U kunt u alvast oriënteren door het aanvragen van een offerte. Maar natuurlijk kunt u u ook lekker laten maken door eens bij de referenties te kijken. En als u houdt van een persoonlijk advies, bezoekt u gewoon de showroom in Nunspeet.

Een oude adverteerder in een nieuwe jas is: www.dewonderpan.nl (eerder: www.wonderbakpan.nl). De wonderpan levert wonderpan versie 2.0. Deze wonderpan is een dubbelwandig model. U heeft hem misschien weleens in een oude versie gezien. Hij is nu nieuw verkrijgbaar! Het grootste voordeel boven het oude model vind ik toch wel het glazen deksel wat erop gaat. Zo kun je tenminste je baksel goed in de gaten houden!
Een tweede voordeel vind ik, dat deze versie standaard wordt geleverd met een stalen onderplaat. Mijn schoonzus heeft een pan met een aluminium onderplaat en het resultaat is beduidend minder. De stalen onderplaat geleidt veel beter en geeft (zeker in combinatie met de dubbelwandige bakvorm) een geweldig resultaat.
Over de wonderpan hoef ik eigenlijk de loftrompet niet meer uit te steken. Ik heb er al heel vaak op mijn blog over geschreven. Zó vaak, dat mensen schamperden: heb je haar weer, met haar wonderpan ;-). Maar goed, ik ben er dan ook heel enthousiast over. Met de wonderpan kun je op een kleine warmtebron (gas, electra, oliestel, het maakt allemaal niet uit) heerlijke koeken, cakes en (krenten)broden bakken. Je hebt er dus geen oven voor nodig. Ook het maken van een rijstrand en zelfs het afbakken van voorgebakken broodjes is in de wonderpan mogelijk.
Op de site vindt u recepten, maar u krijgt ze ook bij uw pan bijgeleverd.
De wonderpan versie 2.0 heeft de maat van de zogenaamde senior-uitvoering (grote maat). Mijn ervaring is: wees voor een mooi bakresultaat royaal met de ingrediënten. Een echt mooie cake lukte bij mij pas met het volgende recept:

Neem 350 gram bloem, 350 gram basterdsuiker, 250 gram margarine plus 100 gram boter en 7 eieren. Alles op kamertemperatuur. Ik mix alles met m´n Kenwood keukenrobot met de k-deeghaak luchtig, behalve de eieren. Die gaan er één voor één bij. Ik doe het volgende ei er pas bij als het vorige echt helemaal in het beslag is opgenomen. Als alle 7 eieren goed door het beslag gemixt zijn doe ik het beslag in de ingevette wonderpan en zet die op mijn petroleumstel. Na een uur of 3 is de cake gaar en klaar.

Dan is er een nieuwe adverteerder, die geen banner heeft, maar alleen een tekstlink: Homemade1984. Het is een genot om bij Homemade1984 rond te kijken! U vindt er prachtige baby/peuterkleding met handgehaakte accenten. Alles is uniek en u kunt ook in overleg iets naar eigen wens laten maken. Behalve kleding zijn er ook mutsjes, slofjes, haarbandjes enzovoorts.

Het leuke vind ik, dat Homemade1984 is opgezet door moeder en dochter. Is dat even gezellig, om samen zoveel moois te maken!
Homemade1984 is een starter en is (nog) geen webwinkel met online betaalmogelijkheid, een 24-uurs levering (hoewel dat voor veel voorradige producten trouwens wel mogelijk is) enzovoorts. Bestelling gaat eenvoudig via het contactformulier en dan wijst het zichzelf. 

Naast de genoemde nieuwe adverteerders noem ik nog even de oude, vertrouwde :-)


-Cuisinedoc.nl, uw keuken weer als nieuw

-Limovlees.nl, topkwaliteit puur natuurlijk vlees
-Natuurlijk-consumeren.nl, producten uit natuurlijk grondstoffen bereid (met Vaderdagaanbiedingen)
-Sfeertent.nl, voor comfortabel kamperen
-Brouwmarkt.nl, alles voor het zelf brouwen van bier, inmaken, wijn maken, kaas maken en nog veel meer!