woensdag 19 juni 2013

In mijn element

Met dit heerlijk warme weer ben ik helemaal in mijn element. Het is mij niet snel te warm. Ik krijg er enorm veel energie van en ik ben dan ook niet te stuiten. Het lijkt gewoon alsof alles vanzelf gaat. Van mij mag het 6 weken duren :-). Maar daar ziet het niet naar uit. Ik geniet er daarom nog maar even van.

Intussen ben ik met van alles en nog wat bezig. Eerst doe ik elke dag een stuk van de garage. Gisteren heb ik de bovenste planken van de drie grote kasten gedaan. Dat was een beste klus, want ik moest er 100 keer het keukentrapje voor op en af. Ik heb mijn voorraad weckpotten gesorteerd, zodat ik nu niet hoef te zoeken als ik bijvoorbeeld 6 halveliterpotten of 8 driekwartliterpotten nodig heb. Al het overige glaswerk wat ik heb bewaard of wat ik van andere mensen kreeg heb ik weggedaan. Aan mijn voorraad weckpotten heb ik genoeg. Ik vind het prettig als mijn voorraad in allemaal dezelfde potten zit. Anders ziet  het er al snel zo rommelig uit.

Ik kwam weer rare dingen tegen, die zó de kliko in konden. Wat te denken van een halve meter Allerhandes van jaren oud? Als ik een recept nodig heb zoek ik dat eigenlijk altijd op internet. Zelfs kookboeken, hoe leuk ook, zal ik niet snel meer kopen. Ik heb er genoeg. Lekker toch?

In mijn voortuin staan zwarte bessen op stam. Ik kocht ze vorig jaar en ze doen het prachtig. De schrik was me al om het hart geslagen, omdat een oom, die tuinder is, zei, dat dat nooit wat kon zijn, een zwarte bes op stam. Hij gaf er nog een uitleg bij ook, maar die ben ik van schrik vergeten. Hoe dan ook, de boompjes zitten vol bessen en vorige week zag ik de eerste al kleuren. Tijd voor actie, want deze bessen zijn niet bedoeld voor de vogels. Ik heb de struiken ingepakt met stukken vitrage. Onder de vitrage mogen de bessen nu verder rijpen. Ik verheug me al op bessensap van mijn eigen bessen. Eigenlijk vind ik het wel een vinding, die struiken op stam. Ze nemen niet veel ruimte in en in mijn voortuin, tussen de buxushagen, zien ze er echt leuk uit.
Ik heb er foto's van gemaakt, maar daar kan ik nu even niet bij. Mijn chromebook (waar ik altijd op werk) is helaas kapot gegaan. Gelukkig is het hoogstwaarschijnlijk garantie en mag ik hem vandaag opsturen naar de leverancier. Hopelijk heb ik hem snel terug. Ik mis hem echt. Ik zit nu even achter een laptop van de kids. Maar dat is behelpen. Ik mis van alles :-(.

Gisterenavond aten we lekker in de tuin. Ik heb vorige week bij de boer goedkope aardappels op de kop getikt. Vijf euro voor een hele bananendoos vol. Het zijn binten die al hier een daar een uitloper hebben. Ik heb een grote hoeveelheid van de kleinste aardappels uitgezocht en heb op m'n gemakje zitten schillen. Een hele bak vol. De aardappels deed ik in vieren en ik liet even de kook over die partjes gaan. Daarna liet ik ze in een groot vergiet uitdruipen. Intussen maakte ik een hele grote schaal salade. Deels uit de winkels, deels van mijnmoesdak. Ik bakte twee bakjes champignons, die ik ook in vieren had gesneden. De champignons gingen door de salade. Zó lekker! De aardappelpartjes bakte ik in olijfolie tot ze een mooi korstje hadden. En voor de vleeseters waren er afgeprijsde gehaktschnitzels van de Lidl. Een aardbeienijsje maakt dit zomers eten tot een echt feestje.

Gisterenavond heb ik een beginnetje gemaakt aan de jurk die ik voor Maria wilde naaien. Het was er eerder nog niet van gekomen. Ik heb niet heel veel gedaan, want ik was net goed en wel bezig om het patroon over te nemen, toen Willem vroeg of ik meeging een stuk wandelen. En al snel nadat we terugkwamen ben ik naar bed gegaan. Lekker vroeg weer. En ik kruip gewoon lekker tussen de lakens, onder drie dekens. Zuiver wollen dekens maken dat je 's winters warm en 's zomers koel ligt. Doe mij maar ouderwets ;-).