maandag 6 april 2015

Even wennen

Even wennen. Aan de stilte! Ja, want wij zijn zomaar, heel luxe, samen een dag en nacht op vakantie! Mijn lieve vriendin Ellen had het al maanden geleden, samen met de oudste kinderen, bekokstoofd: Tijdens haar Paasvakantie in Nederland zou ze samen met Marco ons gezin 'overnemen' en ons er 'even tussenuit' sturen. Stiekem werd alles geregeld. Een geweldig Bed & Breakfast werd uitgekozen. Aan alles werd gedacht. Een paar uur langer verblijf bijvoorbeeld, maar ook het vrij vragen bij Willem z'n werkgever. Tja. Dat is Ellen dus :-).

Vanmiddag om half 3 vertrokken we van huis. Er lag al een lange dag achter me. De wekker stond op 3.59 uur. Ik wilde namelijk echt de was van de dag weggewerkt hebben. En de troep van zondag opruimen. En, en, en. En dat moest allemaal in een paar uurtjes, want om 8.45 uur zouden we al met het hele gezin de deur uit gaan naar de kerk in Dordrecht, waar Trijnie's vriend vandaag Openbare Geloofsbelijdenis af zou leggen. Trijnie had ons gezegd, dat we écht om 9.15 in de kerk aanwezig moesten zijn, om een plekje te hebben waar we de plechtigheid goed konden zien. Nou, we waren er op tijd, hoor. We stonden (vanwege bijna geen verkeer op de weg) al voor negen uur bij de kerk. De deuren waren zelfs nog niet open :-). Het was een mooie en bijzondere dienst. De tekst was uit Handelingen 1: 8 midden: En gij zult Mijn getuigen zijn. De tekst die Gerwin persoonlijk meekreeg was Joh. 16 : 33b In de wereld zult gij verdrukking hebben, maar hebt goeden moed, Ik heb de wereld overwonnen.

Na de dienst zijn we bij Gerwin thuis koffie gaan drinken. We kregen ook een broodje en heerlijke soep. Dat was echt gezellig zo even bij en met elkaar.

Daarna zijn we naar huis gegaan. En daar stonden Ellen en Marco al klaar om ons de deur uit te duwen :-)

Wij zijn hier om half 4 gearriveerd en genieten van de stilte, van elkaar, van de luxe op onze prachtige kamer. Zucht. Wat is dit even heerlijk!!