dinsdag 24 januari 2017

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial. 
Deze keer zijn er drie adverteerders.


1) Oncokompas
Oncokompas is iets vrij nieuws. Grote kans, dat je er nog nooit van gehoord hebt. Daarom eerst maar even een korte omschrijving van wat ONCOKOMPAS is:

Oncokompas is een digitaal hulpmiddel voor wie kanker heeft (gehad)

Kanker. En dan?
Juist deze maand heb ik (weer) van dichtbij meegemaakt, dat iemand de diagnose ´kanker´ kreeg. Een lieve vriendin van mij, kreeg dat op mijn verjaardag te horen. En gisteren al is ze geopereerd. Ik heb (weer) gezien hoe ontstellend veel je dan over je heen krijgt aan medische informatie. Vaak is het snel handelen geboden, want de ziekte gaat dóór. In deze wirwar aan informatie en op je pad over dit onbekend terrein, borrelen er honderden, duizenden vragen bij je op. Medische vragen, lichamelijke vragen, psychische vragen, sociale vragen, voedingsvragen, levensvragen, misschien ook financiële vragen. En je weet gewoon niet waar je met al die vragen heen moet. De arts die je opereert, zal van alles weten over de operatie die hij/zij bij je gaat doen. Maar heeft hij/zij ook tips over hoe jij je slechte nieuws het beste aan je kinderen kunt vertellen? De verpleegkundige kan je van alles vertellen over bepaalde hulpmiddelen die je nodig gaat hebben. Maar voelt hij/zij het ook ´haarfijn´ aan, hoe bang je bent om kaal te worden? De therapeut leert je enthousiast allerlei nuttigs en geeft goede tips. Maar heeft hij/zij wel enig idee ervan, hoe verschrikkelijk moe jij bent? En is die moeheid trouwens wel normaal? Dat soort dingen...

Uit nood geboren
Oncokompas is een hulpmiddel dat uit deze vragen-nood geboren is. Toen een arts zélf borstkanker kreeg en niet wist waar ze met al haar vragen heen moest, heeft ze later, toen ze genezen was, dit hulpmiddel bedacht. Het is ontwikkeld door onderzoekers van de VU en het VUmc Amsterdam.

Hoe werkt het?
Oncokompas werkt heel eenvoudig. Je vult een uitgebreide vragenlijst in. Tja...daar ontkom je niet aan. En je moet al zoveel invullen...helaas. Na het invullen van de vragenlijst krijg je tips, adviezen en ondersteuning, die op jouw persoonlijke situatie en behoeften gebaseerd zijn. Soms zijn het vrij algemene adviezen, zoals: Ga naar een diëtist. Maar daarnaast worden er bijvoorbeeld ook websites aangewezen, waar je goede informatie kunt vinden over het onderwerp, waar jij meer van wilt weten.

Wat kost het? Wordt het vergoed?
Oncokompas is niet duur. Het kost slechts 48,30 voor TWEE jaar! Het goede nieuws is, dat dit hulpmiddel volledig door uw ziektekostenverzekering wordt vergoed en het gaat NIET ten koste van je eigen risico.

Voordelen
Ik ben echt enthousiast over dit hulpmiddel en hoop via mijn blog veel mensen te kunnen helpen, die nu niet weten, waar ze met al hun vragen heen kunnen. Ik hoop, dat Oncokompas snel ´een begrip´ wordt en dat ook artsen hun patiënten dit hulpmiddel gaan aanreiken.
Ik vind het een heel groot voordeel, dat je met allerlei soorten van vragen, nu op één plek terecht kunt. Daarnaast vind ik het óók een heel groot voordeel, dat dit hulpmiddel digitaal is. Waarom?
-Omdat je nu alle informatie zwart op wit hebt, alles rustig kunt nalezen en dat ook sámen met iemand kunt doen.
-Omdat je de informatie op jóuw tijdstip ontvangt en in jóuw tempo. Ik kom het helaas vaak tegen (en wie niet): iemand moet naar een specialist, krijgt allerlei medische informatie, staat in no time weer buiten en dan...dán komen pas de vragen. Wat er gezegd is, is (nog) helemaal niet geland, is niet begrepen, niet goed gehoord. Hoe fijn is het, als je dan later thuis een antwoord kunt vinden op de vragen die er opgekomen zijn?
-Omdat je je met de informatie van Oncokompas goed kunt voorbereiden op het gesprek met je arts of zorgverlener

In het nieuws
Ik zei het al: Oncokompas is nog vrij nieuw. En daarom wordt er alles aan gedaan, om er bekendheid aan te geven. Er heeft al een artikel in de Telegraaf gestaan. En twee weken geleden was er een verhelderend item bij ¨Hallo Nederland¨. Kijkt u maar:


Iets voor u?
Op de website van Oncokompas vind je nog veel meer informatie.
Misschien wil je eerst nog eens bekijken, of Oncokompas iets voor je is. Dan kun je de demo doorlopen.
Misschien heb je direct iets van: ¨Yes, daar zat ik op te wachten!¨ Dan kun je direct met Oncokompas aan de slag. Er is geen wachtlijst (ook al zo´n voordeel!) ;-). Je kunt meteen starten.
En geef deze informatie ook vooral door aan kankerpatiënten in je omgeving!

2) Steviala
Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst over Stevia blogde, moest ik eerst uitleggen wat Stevia is: een natuurlijke zoetstof, afkomstig van de Steviaplant. Inmiddels is Stevia een product wat (bijna) iedereen wel kent. Zodra Stevia in Nederland verkocht mocht worden (dat was jarenlang niet toegestaan) begonnen eerst de natuurvoedingswinkels en speciaalzaken met de verkoop ervan. Al snel pakten de supermarkten de verkoop op. Dat had gevolgen voor de prijs, maar helaas ook voor de samenstelling. Al snel verschenen er Stevia-producten op de markt, die slechts een bepaald percentage zuivere stevia bevatten en verder (goedkope) vulstoffen. Er werden concessies gedaan aan de kwaliteit. Voor een willekeurige consument was al snel door de bomen het bos niet meer te zien.

Kwaliteit
Gelukkig zijn er bedrijven en merken, die kwaliteit altijd voorop hebben laten staan. Steviala is zo´n merk! Melissa, de oprichtster van dit merk, houdt zich al sinds 2011 bezig met Stevia-producten. Haar enthousiasme komt zeker ook voort uit het feit, dat zij al van kindsaf geen gewone suiker mag gebruiken. Stevia bleek voor haar het ideale zoetmiddel. Maar dan wel het zuivere product, zonder ´foute´ toevoegingen!

Groot assortiment
Ik moet eerlijk bekennen, dat ik weliswaar een poos echt fan was van Stevia-producten, maar het gebruik alweer sinds een heel tijdje heb laten versloffen. (Behalve dan regelmatig een beetje in de thee. Een achtste theelepel op een kan). De voornaamste reden was, dat ik met Stevia-producten niet fijn kon bakken. Stevia is vele malen zoeter dan suiker en je hebt er dus maar heel weinig van nodig. Dit heeft gevolgen voor het volume van je baksels. Inmiddels is het assortiment Stevia-producten flink uitgebreid en is er van alles voorhanden om ook heerlijk met Stevia te kunnen bakken.
Zéker als je daarbij goede recepten hebt, zoals de recepten, die Melissa op haar website deelt. Er zijn veel verschillende soorten stevia-suikervervangers. De stevia die het meest geschikt is als vervanger van gewone kristalsuiker (en waar je ook fijn mee bakt) is de Kristal Sweet. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook chocolade, gezoet met stevia. Of jam. En sinds kort is er zelfs ook Stevia stroop en honing.

Voordelen
Ik heb inmiddels echt zin gekregen om het Stevia-paard weer van stal te halen en ermee aan de slag te gaan. Want ja, stevia heeft vele voordelen boven gewone suiker. Om er een paar te noemen: stevia veroorzaakt geen tandbederf en bevat geen calorieën. Stevia kan veilig gebruikt worden door mensen met diabetes. Het verlaagt de bloeddruk.

Webshop
In de Webshop van Steviala is van alles te vinden. Om het bakfeest compleet te maken is er ook koolhydraatarm amandelmeel en kokosmeel te verkrijgen.

KORTING!
Als je de code TEUNIE gebruikt bij je bestelling, ontvang je maar liefst 15% korting.

3) Cuisine d´Oc
Een oude bekende op deze blog is Cuisine d´Oc. Henk en Nellie Geluk van Cuisine d´Oc hebben een succesvolle formule bedacht voor iedereen, die toe is aan een nieuwe keuken: keukenrenovatie! Bij een renovatie blijft een deel van de oude keuken in tact en een ander deel wordt vervangen. Uiteraard werkt dit kostenbesparend. Maar het is ook tijdbesparend en milieubesparend. Drie keer winst dus!

Hoe werkt het?
Het werkt heel eenvoudig. Henk Geluk komt bij u langs om de huidige situatie te bekijken en te horen welke wensen en eisen u heeft. Hij geeft u daarbij tips en doet u ideeën aan de hand. Daarna wordt er een voorstel uitgewerkt en een prijsopgave gedaan. Alles zo helder als glas.

Wat houdt de renovatie in?
U kunt het begrip ´renovatie´ net zo ver oprekken als u wilt. Er kan van alles vervangen worden: frontjes, grepen, het aanrechtblad, apparatuur enzovoorts. Het is zelfs mogelijk om een deel van de opstelling te wijzigen. Kijk maar eens mee:

Dit is de vòòr foto:


Wat werd er veranderd? Nellie vertelt het met trots:

Eén kast is er van tussen gehaald en er is een fornuis in de plaats gekomen. Het granieten blad is gebleven, er is een stuk afgeslepen. Ja, wij hebben een hele handige monteur die voor niets staatJ Zoals je ziet de deuren nieuw, en een mooie brede kap van Falcon.


En dan is dit de ná-foto:


Wat een geweldige make-over, he!

Vooruit. We doen er nog één. Zoek de verschillen:


Oók compleet nieuwe keukens
Keukenrenovatie is beslist het handelsmerk van Cuisine d´Oc. Maar als uw keuken echt helemaal versleten is, of u wilt een (totaal) nieuwe indeling, dan kunt u bij Cuisine d´Oc ook voor een compleet nieuwe keuken terecht.

Dit is een compleet nieuwe keuken, geleverd en geïnstalleerd door Cuisine d´Oc:


Vin d´Oc
Misschien heeft u zich al eens afgevraagd waar toch die naam (Cuisine d´Oc) vandaan komt? Die heeft alles te maken met een andere hobby van familie Geluk: wijnen! En wel heel speciaal: de wijnen uit de Languedoc. Al sinds 1985 importeren zij deze geliefde wijnen en kunt er voor bij hen terecht.

In hetzelfde gebouw als waar enkele showroomkeukens en allerlei keukenmaterialen te bewonderen zijn, liggen ook de wijnen opgeslagen. Maakt u gerust eens een digitaal uitstapje naar de wijnwebshop: Vin d´Oc.