maandag 18 april 2011

Verzoekprogramma

Vandaag heb ik een klein verzoekprogramma. Het eerste verzoek is van Koos. Woensdagmorgen is er op school een feestelijk programma. (Alvast voor Koninginnedag). Er wordt gezongen bij de vlag op het schoolplein en door de kleuters bij De Alblashof. Daarna is er kleedjesmarkt. De opbrengst is ten bate van de schoolbieb. Koos wilde dat ik voor de kleedjesmarkt reclame maak op mijn blog. Bij deze dus! De markt is van half 11 tot half 12 op het schoolplein van de Ds. J. Beukelmanschool, Weversstraat 1 in Alblasserdam. Kom leuke koopjes scoren voor het goede doel :-). En puf daarna fijn uit in de koffiehoek. Er is koffie met o.a. eenvoudigleven-muffins ;-).

Het tweede verzoek is van Leendert. Hij zoekt al een poosje naar zaterdag- en/of vakantiewerk. Leendert is 14 (hoopt in juli 15 te worden), zit in de derde klas van het VéTO (Tweetalig VMBO), heeft een paar goede handen aan z'n lijf. Hij kan niet goed tegen de hele dag hetzelfde moeten doen. Liever iets met afwisseling. Hij is creatief, functioneert het best in een klein team, heeft duidelijke opdrachten nodig. Wie heeft/weet iets? Graag binnen een straal van ca 20 kilometer rond Alblasserdam. Reageren kan op eenvoudigleven@gmail.com

Verder vandaag genoten van het mooie weer. Ik had vanmiddag iets van: ik wil nóóit meer naar binnen :-). Alles wat buiten kon heb ik buiten gedaan: aardappels schillen, walnoten kraken, was vouwen en ook nog wat gezaaid: zonnebloemen, eenjarige stokrozen, tabaksplant, papavers en worteltjes. Vanavond heb ik met Leendert en Hans een aanhangwagentje kachelhout opgehaald bij de boer waar het zolang ligt opgeslagen. Dat wil ik morgen gaan sorteren (in kachelklaar, te klieven, te zagen) en dan het deel wat kachelklaar is stapelen. Er is nog een hoop werk buiten te doen. Eén van de houthokken moet nog gebeitst worden. Ik wil de grond in het kippenhok uitscheppen en over de tuin verdelen (goed bemest!) en dan wat zanderige grond terugscheppen. Kunnen de kippetjes fijn zandbaden. Nu doen ze dat steeds op een zanderig plekje in de tuin. Maar daar moeten over een paar weekjes de zonnebloemen gaan groeien! Verder moet er ook nog het nodige gedaan worden aan de dakmoestuin-in-wording. Ik wil alles half mei klaar hebben. Dan kunnen na de IJsheiligen alle opgekweekte planten in de blikken. Hè wat heb ik daar een zin in!