maandag 18 juni 2012

Advertorial

Er zijn weer twee nieuwe adverteerders en die haal ik graag voor het voetlicht. Voor nieuwe lezers is het wellicht zinvol om mijn advertentiebeleid even toe te lichten:

Sinds twee jaar is het mogelijk om op mijn blog een banner te plaatsen. De bedrijven of instellingen die op mijn blog willen adverteren passen allemaal op de één of andere manier in mijn plaatje van eenvoudig leven. Je zult hier dus geen advertenties aantreffen van vliegmaatschappijen of goedkoop geld lenen etc. Door bedrijven of instellingen te selecteren waar een groot deel van mijn lezers echt iets aan heeft, snijdt het mes aan twee kanten. De lezers zijn vaak blij met de tip van een bepaalde (web)winkel en de adverteerders zijn blij met de grote belangstelling.
Adverteren is al mogelijk vanaf 50 euro per maand en levert heel wat kliks (en klanten!) op, vanwege de 6.000 tot 8.000 unieke bezoekers per dag die hier langskomen. Voor meer informatie: wluijk@gmail.com. Voor iedere nieuwe adverteerder schrijf ik een advertorial. Ik schrijf dan boven mijn logje ´advertorial´, zodat lezers die zich aan reclames storen niet verder hoeven te lezen.

De eerste nieuwe adverteerder is: Bellebien. Bellebien is een webwinkel waar je het prachtigste linnengoed kunt kopen. Mijn ouders trouwden in 1960. Zij hadden dus de schaarse tijd van net na de oorlog meegemaakt. Mijn moeder kreeg van háár moeder het advies om altijd te zorgen voor een goed gevulde linnenkast. Dat is niet zo´n raar advies met de textielschaarste van in en na de oorlog in het achterhoofd. Nu kreeg ik een degelijke opvoeding en daarbij op mijn beurt het al wat ouderwetse advies: zorg voor een goed gevulde linnenkast. Toen ik trouwde had ik dan ook stapels en stapels linnengoed. En wat was ik er trots op!! Nog steeds houd ik erg van keurige stapeltjes mooi linnengoed. Het is in mijn huis her en der best rommelig, maar mijn linnenkast? Die ziet er altijd pico bello uit.
Het nadeel van zo´n enorme voorraad is, dat ik nu, na 25 jaar, nog steeds linnengoed gebruik van tóen. Intussen zit ik weleens likkebaardend te kijken naar iets nieuws. Op de site van Bellebien ben ik aan een goed adres. Er is zóveel moois: theedoeken, tafelkleden, beddengoed, schorten en nog veel meer. En alles van een heel goede kwaliteit en zo mooi tijdloos. Veel is in een landelijke stijl. Bellebien is bekend om haar prachtige pompdoeken. Die laat ze speciaal weven bij één van de oudste weverijen van Nederland. Er zijn nu ook tafelkleden in pompdoekdessin verkrijgbaar. Tafelkleden zijn trouwens ook op maat bij Bellebien te bestellen. Ik heb een kleed besteld voor op de salontafel. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Je wordt bij Bellebien goed en snel geholpen en de verzendkosten bedragen slechts 2,95.

De tweede nieuwe adverteerder is: www.moestuin.nl. Ook alweer zo´n webwinkel waar ik van ga likkebaarden :-). Ik laat de mensen van moestuin eerst zelf eens aan het woord:  ¨Op Moestuin.nl vindt u 150 soorten biologische zaden en nog eens bijna 400 artikelen om deze zaadjes te laten ontkiemen, de plantjes te laten groeien, verzorgen en uiteindelijk te oogsten! In ons assortiment vindt u alleen milieuvriendelijke producten voor in uw moestuin. Wij verkopen geen producten die een schadelijk effect op het milieu kunnen hebben. Onze zaden zijn biologisch en voorzien van het EKO en/of Demeter keurmerk.¨
Tja, wat zal ik hier nog aan toevoegen? Ik zou zeggen: ga lekker aan de slag! Voor mensen die geen tuin hebben maar die op hun balkon aan de slag willen heb ik goed nieuws. Moestuinieren in potten en bakken gaat namelijk uitstekend! Ik heb nu ongeveer 3 vierkante meter bakken op mijn dakterras en daarnaast staan er bakken op de balkonrand. En het is ongelofelijk hoeveel lol ik ervan heb en wat ik ervan oogst. Ook gisteren aten we weer heerlijke ´daksla´, zoals we dat hier noemen. En vandaag wil ik de eerste worteltjes oogsten. Voor wie weinig ruimte heeft, of elk plekje wil benutten, zijn hangende plantzakken of  pop-up plantzakken een goed idee.
Ook www.moestuin.nl levert goed en snel en rekent lage verzendkosten. Aanbevolen!