dinsdag 6 september 2016

Vakantie 2016, deel 3. Spelletjes, kanoën, zwemmen en De Stad!

Gezellige avondjes
De avonden tijdens onze vakantie waren meestal spelletjesavonden. Zó gezellig! Dat is het voordeel van een huis zonder internet :-). Honderd keer leuker dan wanneer iedereen maar op zijn of haar mobieltje bezig is!! 
En spelen met Blue is trouwens óók heel leuk ;-).
En lezen, en koffie leuten, en een wijntje drinken, en kletsen. Oh, ik wil terug ;-).Kanoën op de Thunersee
Op een mooie, warme zomerdag zijn Maaike, Jaap, Maria, Noah en Koos gaan kanoën op de Thunersee bij Interlaken. Willem en ik hebben ze er gebracht en zijn daarna samen gaan genieten op een terrasje in Beatenbucht. Dat ligt ook aan de Thunersee. 
Prachtig uitzicht vanaf het terras


Wat een helder water!

Oogverblindende schoonheid...Zwemmen
Behalve kanoën, kon je in de Thunersee ook lekker zwemmen. Het water was best wel koud, maar volgens de kinderen heerlijk! Maar van zwemmen in het meer is in de vakantie verder niet meer gekomen. Wel werd er gezwommen in het zwembad in Habkern en later ook nog een paar keer in het (overdekte) zwembad in Interlaken.

Het zwembad in Habkern was niet zo groot. Het handige was, dat het op loopafstand van ons huis was. Vanuit ons huis kon je het zwembad zelfs zien liggen. Maar het was te voet toch nog wel een kwartiertje gaans. De grotere kinderen hadden het na één keer wel gezien. Maar voor Henk was dit zwembadje geweldig! Hij liep er zelf heen, zei bij de kassa: One ticket, please (hij praat een aardig mondje Engels, maar Duits behoort niet tot z´n repertoire) en genoot!

Op een wat koudere, maar toch redelijk zonnige dag, ging Henk weer fijn naar het zwembad. Toen hij daar aankwam, hoefde hij niet te betalen, want er was verder niemand. De mevrouw achter de kassa zei, dat hij het geld mocht houden, omdat ze het zwembad misschien dicht deed, als er verder niemand kwam. Na een paar uur reed Willem met de auto langs het zwembad, om te kijken, of alles goed ging en of Henk misschien inmiddels naar huis wilde. Willem lag in een deuk, toen hij het veldje op liep. Daar zat meneer de Baron. Helemaal alleen te genieten van een zwembad voor hemzelf :-).


En nee, hij wilde nog niet naar huis. Het entreegeld had hij inmiddels uitgegeven aan snoepjes. En papa moest z´n zwembroek maar gaan halen en óók komen :-). Maar nee, de zwembadmevrouw was veel te blij, dat Willem er was en Henk mee kon nemen. Want, hoe leuk voor Henk ook, het zwembad open houden voor één gast, was niet echt de moeite. Het bad ging dicht.

¨ons¨ huis (het voorste), gezien vanuit het zwembad

De stad.
Het leuke van Habkern is, dat je zó de natuur in loopt, maar ook zó in de stad bent. Interlaken is een kwartiertje met de auto. Of met de Postbus (waarmee Maria en Noah een keer gingen). De dames gingen maar al te graag af en toe naar Interlaken. Want bij de Migros (supermarkt) was er gratis WiFi. Konden ze mooi even facebooken en appen en weet-ik-veel wat ze allemaal nodig bij moesten houden :-). O ja. En shoppen is voor pubermeiden natuurlijk ook ALTIJD leuk!


De jongelui vonden het leuk, om af en toe ´s avonds naar Interlaken te gaan, om te poolen.


Ja, Habkern was beslist een geweldig plek! Zeker als je met zo´n grote groep, met diverse interesses, bent.