zaterdag 30 mei 2009

Viswedstrijd

Vandaag was het bij ons in het dorp de jaarlijkse jeugd-visdag. Dat is toch ieder jaar zoiets leuks! Het begint al 2 weken van tevoren, als de kinderen van vriendjes horen, dat de wedstrijd er weer aankomt en dat je je kunt laten inschrijven. Er is plaats voor 100 kinderen. De inschrijving is gratis en er zijn 4 verschillende leeftijdscategoriën. In aanloop naar de wedstrijd wordt er natuurlijk driftig geoefend. En vandaag was het de grote dag. Drie van onze kinderen deden mee: Leendert, Hans en Koos. Leendert en Koos moesten 2 uur vissen, Koos anderhalf uur. Alle kinderen krijgen gratis maden, lokvoer, een blikje limonade en een zakje chips en gaan op hun plaatsje zitten. Voor iedere gevangen vis zijn er punten te behalen. Als de tijd voorbij is, begint de prijsuitreiking. Ieder kind mag iets moois uitzoeken. En dat gaat wel een stukje verder dan een dobbertje of een tuigje. Koos heeft een viskrukje gekozen, Hans een hengel van 3,5 meter en Leendert 2 nepvisjes om te snoeken en/of te baarzen. Verder krijgen in iedere leeftijdscategorie de 3 kinderen met de meeste punten een beker. Laat nu Koos vandaag de 2e prijs hebben gewonnen en trots met een beker thuiskomen! Dit is extra leuk, omdat Koos eigenlijk nooit eens iets wint. Echt geweldig!Pas vroeg hier nog iemand, wat we zoal met de kinderen doen. Dit is nu typisch zo'n voorbeeld. Het kost geen cent, maar de kinderen hebben de dag van hun leven.

Vissen hebben de kinderen van hun opa geleerd. Hij geniet ook altijd erg van deze dag. Hij zorgt dan voor hengels en gaat kijken en aanmoedigen. Dit jaar is hij er helaas niet bij. Donderdag is hij met hartklachten in het ziekenhuis opgenomen en het ziet er niet zo heel gunstig uit. Dinsdag wordt hij gecatheteriseerd en dan hopen we meer te weten. De dokter heeft in elk geval al gezegd, dat ze hem niet kunnen behandelen in het ziekenhuis waar hij nu ligt. Hij heeft al 7 omleidingen en is ook al eens aan z'n aorta geopereerd. Niet echt een standaard geval en erg spannend allemaal.

Woensdag zijn de spelletjes binnengekomen, die ik via marktplaats heb gekocht. De kinderen zitten nu met z'n zessen aan tafel te spelen. Drie doen er Uno, 2 Wie is het? en 1 zit een puzzle te maken. We hebben net gebarbecued. Wat houd ik toch van de zomer!

Nog even een kop koffie drinken en dan gaan de kleintjes van de vloer. Ik ga lekker een poos breien.