zaterdag 24 augustus 2013

Scheveningen

Volgens de weerberichten van eind vorige week zou het deze week een zomerse week moeten zijn geworden. Daarmee zaten ze er een stukje naast. Een groot deel van de week was het op zijn best názomers. Daarom belandden mijn vage plannen om nog een keer aan het einde van de dag tot zonsondergang naar het strand te gaan in de ijskast. Jammer, want dat was er de hele zomer nog niet van gekomen.

Gisterenochtend gingen wij Leendert weer ophalen in Vlissingen. Net als vorige week was hij een week naar zee geweest. Op de heenweg naar Vlissingen regende het, maar op de terugweg klaarde het weer op. Gaande de dag werd het steeds beter en dus maakte ik een plannetje om alsnog naar het strand te kunnen gaan. Niet naar Ouddorp waar we normaal altijd heen gaan. En ook niet ´s middags om 5 uur. We zouden eerst thuis eten en dan naar Scheveningen gaan. Naar de vuurwerkshow.

Zo bedacht, zo gedaan. Iedereen werd ingelicht en opgetrommeld en uiteindelijk reden we om 7 uur met negen man de straat uit.

Al ruim voor Den Haag zagen we borden met een voorkeurroute naar Scheveningen en die hebben we maar gevolgd. Die vuurwerkshowavonden zijn met mooi weer superdruk. We volgenden vervolgens ook parkeeraanwijzingen en kwamen op een groot parkeerterrein uit, waar pendeltrammetjes klaarstonden. De stemming zat er goed in. Wat is er leuker om op zo´n feestelijke manier naar het strand gebracht te worden?

Overigens stopte het trammetje al bij de Haven en we moesten dus nog wel een lekker stukje lopen. Dat kwam mooi uit, want Willem en ik gaan drie keer per week een half uur wandelen en daar was deze week nog maar twee keer van gekomen. In ganzenpas liepen we naar het strand.

Het was nog licht en warm en de kinderen wisten niet hoe snel ze het water in moesten komen :-). Lekker zwemmen en poedelen. Af en toe kwamen ze naar de plek waar we ons geïnstalleerd hadden om wat te drinken of te snoepen.


Intussen viel in snel tempo de avond.De lichten gingen aan. De vuurtoren liet zijn brede stralenbundel over de zee glijden.


Op de zee werd het steeds drukker met schepen en bootjes vol mensen die vanaf het water naar de show wilden kijken.

En ineens was het zover. Het prachtigste vuurwerk in prachtige kleuren. We zaten en stonden ernaar te kijken.

Oh´s en ah´s en zoooo´s klonken er steeds. Het was gewoon jammer toen het was afgelopen en ik sommeerde om de boel op te ruimen en ons klaar te maken voor vertrek. Het liefst waren we gebleven tot de volgende show, maar het zou evengoed schandalig laat zijn voordat we thuis waren.

In het trammetje reden we weer vrolijk naar de parkeerplaats. We waren een beetje melig geworden en lagen dubbel om flauwe opmerkingen zoals: ik wil bij het raam (er waren geen ramen), en: doe het raam nu eens dicht, het tocht. Ha, ha, als ze op stoom komen kunnen ze er wat van hoor. Ik zal maar niet verder uit de school klappen :-).

We waren inderdaad erg laat thuis. Half 12! Maar genoten hebben we. En we zijn dan toch nog naar het strand geweest :-)