woensdag 8 juni 2011

Daktomaten en daksla :-)

Even een paar dakterras en tuinfotootjes van vandaag. Genietmomentjes in de drukte! En m'n gang is vandaag zó mooi geworden. Gisteren gewit en vandaag grotendeels gelakt. Morgen is het, als het goed is, klaar. Wat een heerlijkheid!!

Hier zijn ze dan. De daktomaten :-). Staan ze er niet prachtig bij? Ze staan volop in bloei. Dat belooft wat!


De eerste tomaatje zijn al zichtbaar.


In een oude fietsmand heb ik sla geplant. De mand hangt met de haken over de reling en is op die manier stormbestendig. De sla is australian yellow. Morgen hopen we ons eerste maaltje daksla te verorberen :-)


De tomatenplanten die ik later uitplantte zijn nog een stuk pieriger dan de eerste exemplaren. Maar dat gaat vast nog helemaal goedkomen!


Tja, en dan zijn er nog een stel zieligerds die nog geen blik hebben en in kleine potjes staan :-). Hopelijk kunnen die ook snel verhuizen naar een grotere woning en dan nog snel aan een groeispurt beginnen. Het is trouwens wel een ander ras dan de tomatenplanten die al zijn uitgeplant.


Ook in de achtertuin valt er van alles te genieten. De aardbeitjes worden met de dag groter:


Er staat op dit moment wel te weinig in bloei naar mijn zin. Da's wel jammer en een verbeterpuntje voor volgend jaar bij leven en welzijn. Wat bloeit is o.a. m'n komkommerkruid. Ik zaaide het twee jaar geleden. Het is in principe eenjarig, maar komt kennelijk toch de winter wel door. Ik heb nu voor het derde jaar op rij komkommerkruid.


En ja, de scharreldames horen er ook helemaal bij. Iedere dag geniet ik van die heerlijk gekke kippen :-). Ze zijn echt zó grappig. En natuurlijk iedere dag twee lekker verse eitjes. Wat wil je nog meer?


Een bescheiden bloeiertje is mijn Duizendschoon. Jaren geleden van mijn schoonmoeder kado gekregen. En elk jaar weer zo verrassend schoon!


De eerste frambozen zijn bijna rijp. Mmmm!