woensdag 13 augustus 2008

Toerist in eigen omgeving

Gisteren hebben we toeristje gespeeld in onze eigen omgeving. We hebben er met z'n achten een heel leuke middag van gemaakt. Eerst zijn we met de Waterbus naar Rotterdam gevaren. Wat een heerlijk ontspannen manier van vervoer is dat toch!
Toen we in Rotterdam aan wal gingen, hebben we daar op een bankje aan de Maas onze broodjes opgegeten. Ik had de avond ervoor pizzabroodjes gebakken. Die waren echt verrukkelijk. Ik zal het recept een volgende keer bloggen. We genoten van het lekkers, van het mooie uitzicht over de Maas en van de harde wind, die om onze oren woei.
Na het eten hadden we dorst gekregen. We liepen naar een Albert Heijn winkel, waar we pakjes drinken en verse, koele, sinaasappelsap kochten. Toen iedereen voldoende had gedronken, zetten we koers naar het Centrum. We wilden naar Railz Miniworld. Dat is een heel grote, overdekte modelbouwspoorbaan. Het was een flinke tippel en we konden het ook niet meteen vinden. Op de website van Railz hadden we gelezen, dat het naast het Groothandelsgebouw aan het Weena was gevestigd. Het Groothandelsgebouw kon Willem (geboren en getogen Rotterdammer) wel vinden. Maar dat Railz dus niet. Naast restaurant Engels was een VVV en we besloten daar even te informeren. Dat was een goed plan, want behalve, dat ze ons daar meteen konden vertellen hoe we verder moesten lopen, kregen we ook 2 bonnen voor 10 procent korting op de entreekosten van Railz. Die bonnen waren geldig voor maar 4 personen, dus zijn we bij Railz gescheiden langs de kassa gegaan ;-) Eerst Willem met 3 kinderen, daarna ik met de rest. Railz bleek echt heel leuk. We hebben er wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien. Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen. Bijvoorbeeld Pippi Langkous die een paard in de lucht houdt, tussen de koeien in een weiland. Iedere 24 minuten ging langzaam het licht uit en dan werd alles prachtig verlicht door duizenden (?) lampjes. Er was ook een diapresentatie, waarop te zien was hoe heel Railz miniworld in 9 maanden was gebouwd. Al met al vonden we het heel geslaagd.Eenmaal weer buiten, besloten we naar de markt te lopen. Rotterdam heeft zo'n geweldig leuke markt. Zaterdags gaan we daar ook nog weleens heen. Er zijn veel kramen van allochtonen. Die vind ik nog wel het leukst. Al die aparte groenten en kruiden. Toen we bij de markt kwamen, was het al kwart voor 5. Er was niet zoveel meer te beleven, behalve dat de groentenboeren er op los schreeuwden om hun laatste waren kwijt te raken. Maar hoewel alles zo ongeveer gratis was, heb ik niets gekocht. Ik kon het niet vervoeren en had bovendien thuis nog een flinke voorraad, die eerst maar eens opgegeten moet worden. De laatste 2 weken worden we zo ongeveer bedolven onder de sperciebonen, die overal van de tuinen komen ;-). Vanaf de markt restte ons nog een flinke wandeling naar de Waterbus. Eerst nog maar even een ijsje. Albert Heijn bracht weer uitkomst. Een doos met 8 Euroshopper Cornetto's voor maar 0,99. Da's toch bijna voor niets. We kwamen zo ongeveer met onze tong op de tenen bij de Waterbus aan. Met de boot van 6 uur voeren we weer naar huis terug. Daar stond alles al klaar voor de warme maaltijd, die dus binnen een half uur op tafel stond. Toeristje spelen in eigen omgeving is zo gek nog niet. Al was het alleen maar om 's avonds lekker op je eigen bank te zitten en daarna in je eigen bed te kruipen.