woensdag 14 april 2010

Weggevertjes

Bij het opruimen kom ik regelmatig iets tegen, wat ik niet meer nodig heb, maar wat nog te goed is om weg te gooien. Meestal vindt het zijn weg wel naar de Kringloop of de rommelmarkt. Het maakt mij niet zo uit, waar het terecht komt. Als het maar weer een bestemming krijgt. Ik heb erover nagedacht om spullen via een 'weggeefwinkel' op mijn weblog weg te doen. Maar voordat ik ingewikkeld ga doen, kan ik het eerst eens gewoon via een berichtje proberen. Ik wil regelmatig wat spulletjes aanbieden via een logje met de titel 'Weggevertjes'. Als je belangstelling hebt voor één of meerdere spulletjes kan je het doorgeven per email. Aan het einde van de dag trek ik een gegadigde. Dat lijkt me eerlijker, dan het wie het eerst komt, die het eerst maalt. Niet iedereen zit heel de dag online.

Voor nu heb ik twee boeken in de aanbieding. Het ene is "Geld & gezin" door Erica Verdegaal. Op haar site lees je over dit boek:
Euro’s vormen, of het je bevalt of niet, de diesel van ons bestaan. Dat stelt elk gezin onontkoombaar voor financiële vragen. Moeten we een huis kopen? Hebben we een pensioengat? Hoe voorkom ik financiële ruzies? Heeft sparen nog zin? Verdienen we wel genoeg? En waar blijft dat geld? In dit boek biedt Erica Verdegaal voor bijna elk denkbaar geldprobleem een enthousiaste uitleg, een praktisch advies, een winstgevende tip of een creatieve oplossing. Zo maakt zij het verrassend eenvoudig om de gezinsfinanciën zélf beheersbaar te houden.

Dat scheelt veel geld en tegenvallers. Daarbij toont onderzoek dat mensen die financieel zelf de touwtjes in handen nemen, gelukkiger zijn dan mensen die hun geldzaken ongeïnteresseerd links laten liggen. De eerste groep heeft zich afdoende voorbereid op een eventuele inkomensdaling door bijvoorbeeld te sparen, voldoende af te lossen op de hypotheek of zich precies goed te verzekeren. Daarvan profiteert het hele gezin, ook de kinderen. Dagelijks zien ze hoe hun ouders de gezinsfinanciën zelfverzekerd besturen. En een goed voorbeeld doet goed volgen.

Een lezeres schreef over Geld & Gezin:
"Ik las het in één ruk uit. Geen droge saaie kost dus en het bevat alle mogelijke informatie en tips op elk financieel terrein. Het had 30 jaar geleden verschenen moeten zijn. Als ik dan alle goede en soms zo voor de hand liggende raad had opgevolgd, zou ik nu vermogend zijn! Hulde aan de schrijfster!!!"- Barbara

Het tweede boek is:"Rijke pa, arme pa", door Robert T. Kiyosaki. Bij Bol.com kun je er alles over lezen.

Beide boek geef ik weg. Eventuele verzendkosten zie ik graag vergoed.