maandag 3 september 2012

Meubeltjes van steigerhout

In januari is onze Leendert begonnen met MBO-2 Timmeren. Vier dagen per week is hij aan het werk en één dag per week zit hij in de schoolbanken. Hij heeft enorm geboft om bij een fijn leerbedrijf terecht te komen. Sowieso is het op dit moment heel moeilijk om aan een leerplek in de bouw te komen. De bouw heeft het erg moeilijk. Vandaag was het voorpagina-nieuws, dat er vòòr het einde van het jaar naar verwachting nog weer 600 bouwbedrijven failliet zullen gaan. Kommer en kwel. Bij het bedrijf waar Leendert werkt is er gelukkig nog wel werk en we hopen dan ook dat Krijgsman Bouw de crisis gaat overleven. (Wie heeft er nog een nieuwbouw, aanbouw of dakkapelletje nodig ;-) ).

Sinds een paar weken is Leendert behept met het steigerhout-virus. Het ene na het andere meubeltje komt uit zijn timmermanshanden te voorschijn. Onnodig te zeggen, dat wij daar enorm van genieten! Wat is het heerlijk om je knul zo enthousiast bezig te zien. En steigerhouten meubeltjes zijn gewoon helemaal mijn ding: eenvoudig, dat vooral! Maar ook stevig en dat is in een jongenshuishouden met verschillende adhd-ers ook een must! En daarnaast vind ik steigerhout gewoon ook mooi. Vooral het gladgeschuurde, onbewerkte hout heeft mijn voorkeur. Maar Trijnie houdt juist meer van whitewash meubeltjes. Dat is geen enkel punt met steigerhout. Je kunt het lakken of whitewashen of wat je maar wilt. Net zoals je met kussentjes en tafelkleden de zaak ´strak´ (effen of streepstoffen bijvoorbeeld), ´romantisch´ (bloemen- of stippenstof) of ´à la Landleven` (keukenbont) kunt maken.

Maar goed, mijn huis en achtertuin zijn natuurlijk al snel gevuld en Leendert zijn timmerwoede is nog niet bekoeld, dus gaan de meubeltjes in de verkoop. Eén en ander heeft zijn weg al gevonden in de familie- en kennissenkring. Nu gaat hij het via Marktplaats proberen. Maar natuurlijk wil ik er maar wat graag hier op mijn blog ruchtbaarheid aan geven.

Wie zichzelf of een ander eens een mooi, duurzaam en blijvend kado wil doen kan bij Leendert terecht. Hij maakt bijvoorbeeld dit eenvoudige bankje, geschikt voor binnen of buiten, groot genoeg voor twee personen, geleverd in gladgeschuurd steigerhout voor 59 euro. Ik heb er zelf één buiten gezet, maar ook één gezellig bij de houtkachel. Wat zal dat straks een fijn plaatsje zijn, als de kachel weer aan is?!


Heb je een speciale wens of idee voor meubels op maat? Leendert kan het leveren. In overleg kan er eventueel ook voor transport gezorgd worden in een straal van 100 km rond Alblasserdam. De meubels zijn al snel te groot en/of te zwaar om per pakketdienst te verzenden.

Bestellingen of afspraken voor het doornemen van uw nieuwe steigerhouten meubels op maat kunt u sturen naar Leendert Luijk