woensdag 12 september 2012

Stemmen

Dat was me wat! Konden we hier bijna niet gaan stemmen! Ik was zomaar de stempassen kwijt geraakt :-(. Jaar en dag was het vaste prik, dat stempassen direct op de schoolsteenmantel werden gezet, als ze binnen kwamen. Maar sinds vorig jaar hebben we een andere kachel en daarbij is ook de schoorsteenmantel verdwenen. Ik moest nu dus een andere plaats bedenken.
Toen vorige week langzaam maar zeker de dag van de verkiezingen steeds dichterbij kwam, vroeg ik me plotseling af, waar ik nu toch eigenlijk die stempassen had bewaard. Steeds zocht ik op een ander ´logisch plaatsje´, maar zonder resultaat. Ik had ze gewoon te goed verstopt ;-).
Gisteren besloot ik om toch echt serieus te gaan zoeken. Een uur lang zocht ik op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen. Nu ben ik echt een vervelend mens als ik iets kwijt ben, want dat kan ik moeilijk van me af zetten. Ik blíjf er mee en over bezig. Ik probeerde ferm te zijn en zei tegen mezelf: ¨Het ergste wat kan gebeuren is, dat we morgen niet kunnen stemmen.¨ Ik zette de kiespassen uit mijn hoofd.
Toch zat het me niet lekker. Er zouden zomaar vier stemmen verloren gaan vanwege mijn warhoofdigheid. En zou je net zien, dat ik ze dan donderdag, ná de verkiezingen, ineens zou vinden en zou zeggen: ¨ O ja, natuurlijk, dáár had ik ze gelegd.¨ En dus ging ik vanmorgen wéér aan het zoeken. Tijdens het ontbijt zat ik voor de zoveelste keer hardop te verzinnen, waar ze toch gebleven konden zijn. En dan heb ik toch altijd van die meelevende gezinsleden maar niet heus. De ene helft haalt haast onzichtbaar de schouders op: o no, loopt ze nu nóg over die passen te zemelen...De andere helft wordt een beetje boos: ja, hoor, houd er nú eindelijk maar eens over op...Maar heu, al pratende kreeg ik dan toch eindelijk een gouden ingeving. Ik liep van tafel en tada, daar had ik de stempassen :-). Hè, hè, wat een opluchting :-). We konden toch gaan stemmen. En dat hebben we mooi dan ook alle vier gedaan!

Voor wie het stemmen nog niet moe is: er valt nóg iets te stemmen. Dat zit zo: ieder jaar valt er voor 1 molen in Nederland 50.000 euro te winnen. Met dat geld moet die molen dan gerestaureerd worden. De molen die de meeste stemmen krijgt is de molen die wint en die dus met die 50.000 euro aan de haal gaat. Nu deelden ze vrijdagavond op de Molenmarkt flyers uit om stemmen te trekken voor één van de genomineerde molens. Het gaat om Korenmolen De Regt in Nieuw-Lekkerland. Zoals je wellicht weet staan de meeste molens in één ´groep´ bij elkaar in Kinderdijk. Daar staan wel 19 molens. Vanaf ons dakterras kijken we zó over het molengebied uit en ja, dat is echt prachtig. Kinderdijk maakt deel uit van de gemeente Nieuw-Lekkerland en je kunt dus stellen dat molen de Regt de 20ste molen van Kinderdijk is. Korenmolen De Regt is al voor een groot deel gerestaureerd, maar moet het nog zonder wieken en kap doen. En wat is nu een molen zonder wieken?! Het zou geweldig zijn als molen De Regt de molenprijs wint en op die manier zijn wieken terugkrijgt. Wie neemt er even de moeite om te stemmen? Bij het uitbrengen van je stem maak je automatisch kans op een overnachting in deze molen. Hoe leuk is dat :-). Klik op onderstaande link en stem op Korenmolen De Regt:

Korenmolen De Regt