zaterdag 17 december 2016

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

De Driekleur
Deze maand zet ik graag De Driekleur in het zonnetje.
Ik hoef niet mijn best te doen om de loftrompet te steken over molen De Driekleur. Al sinds 1999 ben ik vaste, trouwe klant van de molenwinkel. In dat jaar begon ik namelijk met zelf brood bakken. Ingrediënten voor bakken lagen destijds nog niet zo breed uitgemeten in de supermarkt. Dus week ik uit naar de molen voor meel en bloem en gist enzovoorts. Er ging een hele (bak)wereld voor me molen.

Bij molen De Driekleur vind je niet alleen alles voor het bakken van je eigen brood. Ze hebben ook alles wat je maar bedenken kunt voor het bakken en versieren van taarten, cupcakes enzovoorts. Van bakvormen tot fondant, van vele soorten suiker tot gemakkelijke bakmixen.

Ongeëvenaarde kwaliteit
Goed. Ik kwam er dus aanvankelijk voor ingrediënten om zelf brood te bakken. En toen ik daar eenmaal de slag van te pakken had (van dat bakken), moest ik steeds vaker naar Rotterdam rijden voor meel en/of bloem. Op een gegeven moment dacht ik, dat ik dat toch wel wat dichterbij kon bekomen. En jawel, er bleek een molen in een naburig dorp, waar ook meel en bloem werd verkocht. Ik blij. Maar niet voor lang. Het meel bleek in de verste verte niet te kunnen tippen aan het meel van De Driekleur. Ik ging dus fijn weer terug naar ´mijn´ molen.

Maar misschien ben ik hardleers. Ik maakte een poosje later toch nog weer eens een uitstapje. Nu naar de reformkraam op de markt, waar ik 25-kilo balen meel kon bestellen. Maar goed dat ik er maar één bestelde. Want ook dit meel stelde weer teleur.

Nu was ik voorgoed genezen: voor mij is er maar één molen :-).

Samenwerking
En als vanzelf bloeide er iets op tussen de mensen van de molen en mij! Iets wat na al die jaren is uitgegroeid tot een fijne samenwerking. Toen ik namelijk vorig jaar met mijn Eenvoudleven-webshop begon, moesten daar natúúrlijk broodbakproducten in. En Leen-Arie wilde die gelukkig graag leveren. Het begon klein. Met een beperkt assortiment en niet al te grote bestellingen. Maar inmiddels gaat het assortiment ergens op lijken en zijn de volumes steeds groter.

Molen De Driekleur heeft wèl een uitgebreide website, maar geen webshop. Vaak wordt er gebeld en vragen mensen, of ze ook spullen kunnen bestellen en die laten opsturen. Maar daar is in de molen geen ruimte voor. En dus vroeg de molenaar, Leen-Arie, onlangs, of hij die mensen naar de eenvoudiglevenshop mag verwijzen. En ja. Natuurlijk.

Is dat niet leuk? Iets wat in de vorige eeuw al begon met het halen van een simpele zak meel? En wat nu is uitgegroeid tot deze samenwerking?

Een feestje
Woon je in de buurt van Rotterdam, breng dan eens een bezoekje aan de gezellige molenwinkel. Het is een feestje om er te zijn. Rond te snuffelen tussen al die fijne bakspullen. Weten dat je er kwaliteit koopt. Alles klopt. Zelfs het snoepje uit het orgeldraaierscentenbakje, wat je bij het weggaan aangeboden krijgt.

Workshops
In de molen worden ook heel regelmatig bakworkshops gegeven. Kijk op de site voor het actuele aanbod en de datums. Een aanrader voor een gezellige avond!