dinsdag 13 december 2016

Bericht vanuit Brugge

Willem en ik genieten vandaag en morgen van het kado wat we van de kinderen kregen voor ons 30-jarig huwelijk: een overnachting in een hotel in Brugge! En nog zakgeld mee ook! We hebben ons er al twee weken op lopen verheugen. En vandaag was het dan zover.

Even over tienen reden we, volgens planning, van huis vandaan. We hadden nog even wat ´boodschapjes´ te doen. Eerst naar het postkantoor. Want ja, pakjes van de webshop moeten zo snel mogelijk naar de klanten. Daarna reden we naar Rotterdam. We gaven even iets af bij de school van Jan en daarna stond een bezoekje aan de Foka op de rol. Het fototoestel waarmee Willem de foto´s voor de webshop neemt, was behoorlijk vervuild. We wilden het daarom graag laten reinigen. Het was totaal niet druk bij de Foka en daarom stelde de meneer achter de balie voor, om het klusje maar meteen te klaren. Wij konden intussen een kop koffie pakken uit de automaat en wachten. Dat was geen straf. Behalve van de koffie genoten we van het rond drentelen tussen al het leuks, interessants enzovoorts in de winkel. We kregen onze camera gereinigd en wel terug. Kochten nog een extra lens-bescherm-dinges en hopen zo nog een poosje van ons oude beestje te kunnen genieten.

Maar nu was het toch echt gedaan met de klusjes. Op naar Brugge! Wel graag op de toeristenmanier: ´binnendoor´ en niet linea recta via de kortste weg. Rond lunchtijd stopten we in Zierikzee. We hadden zin in iets warm en stapten een eetcafeetje binnen. Willem ging aan de saté, ik hield het op soep. Mmm.

Intussen was het al half twee en tijd om voort te maken. We hadden nog een aardige rit voor de boeg. Hoewel het grijs en miezerig was, genoot ik toch wel van de rit door de Zeeuwse polders. We namen de tunnel en even later reden we België binnen. Daar werd het eentonige rijden onderbroken door kilometers slalommen vanwege de aanleg van een nieuwe rijksweg. Willem z´n mobiel raakte het gps-signaal kwijt, dus reden we op de borden.

Na wat zoeken, vonden we het hotel. Nu nog de parkeergarage zien te vinden. Dat viel niet mee. Na twee keer mis rijden, parkeerde Willem voor de deur van het hotel en ging bij de receptie navraag doen. En zo kwamen we uiteindelijk op de plaats van bestemming.

We (en vooral Willem, die reed) waren best moe van de rit en namen meteen een heerlijk powernapje. Maar ik wilde het niet al te lang laten duren, want ik had mijn zinnen gezet op slenteren over de kerstmarkt. Tegen zessen stapten we de stad in.

Wat zag alles er betoverend uit met al die lichtjes en versieringen! Het was maar een minuut of 8 lopen naar de kerstmarkt en oh en ah, wat een heerlijk sfeertje! We slenterden langs de stalletjes, keken even bij de schaatspiste en genoten van wat lekkers en wat warms. Willem koos een broodje hamburger. Ik hield het op een Luikse wafel met slagroom. Later dronken we nog iets warms en stapten af van het idee om ergens te gaan zitten eten. Dat zou meteen de halve avond in beslag nemen. We hadden meer zin in de rust van onze hotelkamer.

Wat is dit heerlijk, zo fijn samen wat kijken en lezen en kletsen. Willem is nu zelfs al onder zeil. Dat gebeurt thuis nooit. Dan is het altijd nachtwerk! Ik ga zo meteen fijn in m´n biebboek lezen. En me alvast verheugen op morgen. Lekker rustig aan doen. Uitgebreid ontbijten en daarna is het plan om hier nog wel een aantal uurtjes rond te boemelen in dit prachtige stadje!

bij de liften

de entree van het hotel