zaterdag 11 februari 2017

Onze bijzondere buurmeisjes

Het is komende zomer 11 jaar geleden, dat ze voor het eerst bij ons binnenstapten: onze buurmeisjes Ashley en Celine. Henk was net geboren en ik lag nog in het kraambed. Onze Maaike was de meisjes op straat tegen gekomen en had ze meegetroond om naar haar broertje te komen kijken. Dat was prima, hoor. Ze mochten de baby zien :-). Maar ´zien´ en ´kijken´ bleek voor één van de meisjes, Celine, toch iets anders te betekenen, dan wat je op daar gewoonlijk bij denkt. Celine is namelijk blind en ziet dus niet met haar ogen. Ik zie nog haar kleine hand voorzichtig over Henk z´n hoofdje en lijfje gaan...

Maaike en de meisjes speelden regelmatig met elkaar. Soms gingen ze met ons mee, als we op zaterdag iets leuks gingen doen. En in een zomervakantie logeerden ze bij ons in de tent in de achtertuin.

Inmiddels was ik op de hoogte van hun bijzondere verhaal: Al heel snel na de geboorte van deze tweelingzusjes bleek, dat zij een zeer zeldzame vorm van kinderkanker hadden. Netvlieskanker. De ogen van Celine werden meteen al verwijderd. Ashley werd behandeld in Berlijn. Bij haar kon één oog gespaard blijven. Het belangrijkste was (en dat was een wonder!): de meisjes bleven in leven!

Sinds hun geboorte staan de meisjes (die inmiddels 19 jaar zijn) onder controle. Twee jaar geleden was het mis. Bij Celine bleek de kanker terug gekomen te zijn! Alweer in een heel zeldzame vorm. Ze had kanker in haar heupbot, met uitzaaiïngen in de longen. Wat een enorme schrik!

Celine draaide het ziekenhuis in en moest behandeling na behandeling ondergaan, tegenslag na tegenslag verwerken. In die tijd begon ze haar blog Power for a flower. Na elke behandeling kreeg ze een kraal aan haar kanjerketting. Maar het was haar te doen, om de allerlaatste kraal. De kraal, die je krijgt, als je genezen bent: een bloem! Vandaar: power for a flower.

Het was een verschrikkelijke en indrukwekkende strijd. Maar wel één die gewonnen werd! Celine ontving uiteindelijk The Flower!!

In de tijd dat Celine ziek was, is Ashley begonnen met hardlopen. Het werd een serieuze hobby. Al lopend ontstond er een mooi plan: rennen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Verschillende keren al deed ze mee aan de Run for Kika in Rotterdam. Op dit moment staat er voor in April een heel grote run op haar doelenlijst: de Run for KiKa - halve marathon te Madrid. Ja, toemaar! En natuurlijk allemaal om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa! Want behalve dat Ashley zelf als baby kanker had en nog maar zo kort geleden het gevecht tegen deze ziekte van haar zus heeft meebeleefd, heeft ze óók gezien, hoe er kinderen waren, die het gevecht verloren. Zij zijn er niet meer...

Om aan de start te kunnen verschijnen is er 3700 euro nodig. En natuurlijk hoopt Ashley, dat dit bedrag (en liefst nog meer) bij elkaar komt. Er zijn allerlei acties op touw gezet. Zo kun je bij Albert Heijn in Alblasserdam je statiegeldbonnen tot en met 26 februari doneren voor dit doel. En op 9 maart kun je aan een bootcamp meedoen ten bate van het goede doel. En Ashley verkoopt heel leuke, zelfgemaakte sleutelhangers en armbandjes. Je leest er alles over op de site van Ashley: Run for KiKa, halve marathon Madrid.

Kruiden Kopen voor KiKa
Ik doe ook mee. Gewoon omdat KiKa natuurlijk een goed doel is. Maar vooral om onze bijzondere buurmeisjes een hart onder de riem te steken.Een hele week lang 
(tot en met zaterdag 18 februari)
 gaat er
 0,25 euro 
per verkocht zakje kruiden
 naar dit sympathieke doel!

De eenvoudigleven-kruiden(mixen) zijn allemaal e-nummervrij, lekker en heel voordelig. Ik heb heeeeeeel veel zakjes kruiden ingepakt. En ik hoop dan ook dat er veel mensen een voorraadje van inslaan. Er is keuze uit:

-Bruschettamix
-Ceylon kaneel
-Gehaktkruiden
-Hacheekruiden
-Inmaakkruiden
-Italiaanse kruiden
-Kurkuma
-Nasikruiden
-Piri Piri kruidenmix
-Speculaaskruiden

Klik hier
En uiteraard krijg je na afloop te horen, wat de actie heeft opgebracht. Ik ben benieuwd...