dinsdag 20 juni 2017

Meet & Greet

Het leek wel een heuse Meet & Greet op de poldermarkt van afgelopen zaterdag. Wat was het een leuke dag! En wat zijn er veel bloglezers langs geweest! Echt super leuk. Trijnie en ik hebben echt genoten.

De dag was vroeg begonnen. Al om 4.20 stond ik naast mijn bed. En dat terwijl ik er de vorige avond ook niet bepaald vroeg in lag. Die avond had ik een bakexplosie. Ik wilde heel veel lekkers mee naar de markt nemen om te kunnen laten proeven. Daarom bakte ik een kruidkoek met gember, een amandeltaartje, een cocoskoek, een grote bakplaat vol Jan Hagel, brownies en een emmertje vol mini citroenmuffins. En, o ja, ik bakte ook nog drie broden.

Maar nu moesten de laatste dingen nog ingepakt worden en ook stonden er nog twee pannen vol schoongemaakte banaanstukjes met sinaasappelsap en geleisuiker om daar jam van te koken. Die kon ik ook niet zo laten staan en dus maakte ik op de vroege morgen nog 32 potjes bananenjam.

Rond 7 uur stapte Trijnie binnen. Zij wilde mijn haar mooi doen en daarna moest alles in de auto geladen worden. Gelukkig was Willem intussen ook wakker en die wilde dat klusje wel voor ons doen. Daar was ik blij mee, want zware kratten en dozen sjouwen zorgt ervoor dat ik de volgende dag erge bekkenpijn heb. Dat is de prijs van 16 zwangerschappen en is helaas niet anders.

We hoefden niet zo heel vroeg van huis, want het was niet ver rijden. De markt was in Rotterdam, tegen Delft aan. Op ons gemakje reden we rond 8 uur weg.

Willem en ik waren een paar weken geleden op de info-avond van de markt geweest en hadden ons toen al verbaasd over het heel bijzondere plekje. Als je op het weggetje naar de boerderij rijdt, heb je aan de ene kant weilanden/poldergebied


 en aan de andere kant de skyline van Rotterdam


Heel apart!

Er was nog bijna niemand en nieuwsgierig keken we welk kraampje voor ons gereserveerd was. Oh, wat een prachtig plekje! Direct bij de ingang van de loods, op een hoek. We konden de auto naast de kraam rijden en zo heel gemakkelijk uitladen. 

Het was de eerste keer dat Trijnie meeging. Maar de samenwerking ging net zo soepel als met Maaike. We werkten rustig door aan onze kraam en het ging er steeds mooier uitzien. Om 10 uur waren we er helemaal klaar voor.


 Het was toen nog heel rustig. Tja. Zaterdag. Dan slapen veel mensen uit.

Ik besloot om eerst nog even een rondje over de markt te doen om zo te zien wat bij de andere kraampjes verkocht werd. Trijnie paste op onze kraam. Ik snuffelde hier, snuffelde daar, maakte hier en daar een praatje. Wat zag alles er mooi uit en wat waren er veel leuke dingen voor kinderen te doen!

Ik ging terug naar ons kraampje en langzaam maar zeker werd het wat drukker. Aan het einde van de ochtend kregen we het echt gezellig druk. We lieten mensen proeven, mensen roken aan alle geurtjes van de Marseillezepen, mensen vertelden, dat ze al jaaaren m´n blog lazen. Het was gewoon super gezellig.

Tegen tweeën kwam Willem met Jan, Henk en neefje Henk. Zij streken eerst neer op het boerenterras, want ze moesten nog lunchen. Daarna hebben ze tot vier uur rond gezworven. Jan ploos een braakbal van een uil uit. Henk en Henk deden de speurtocht. Iedereen had het prima naar z´n zin.

De markt was om 5 uur afgelopen. Na half 5 werd het echt rustig en pakten Trijnie en ik vast alles in, zodat we direct om 5 uur konden wegrijden. Het was mooi geweest! Trijnie wilde naar huis om te gaan eten en zou daarna samen met Gerwin weer naar ons komen, want wij hadden ´s avonds een gezellig avondje met de kinderen en aanhang. We zouden de vloer inwijden, meteen Vaderdag vieren en gewoon eens lekker bijkletsen met iedereen. Zelf verlangde ik naar de grote pan tomatensoep, die ik donderdag al klaargemaakt had. Op zo´n marktdag eet ik nagenoeg niets. Daar heb ik dan de rust niet voor. Ik had nu dus echt trek :-).

De avond was reuze-gezellig. De kinderen zeiden, dat we dat vaker moesten doen. Dat heb je als ze groter worden, er een paar de deur uit zijn en verder ieder zo zijns weegs gaat: dan ben je haast nooit meer met het gezin bij elkaar. Ergens in de tweede helft van september wil ik het nog weer eens een keer zo organiseren. Dan is iedereen, bij leven en welzijn, terug van vakantie en is er vast weer genoeg te vertellen. We gaan zelf niet weg, maar de kinderen zwerven de aardbol zo ongeveer over. Tsjechië, Peru, Curacao en Zweden staan op de planning...