Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. Je kunt dan zelf beslissen, of je verder wilt lezen, of de reclame aan je voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.
Er zijn vandaag drie adverteerders, die ik voor het voetlicht haal:
1) Kefir.nl
2) Bellebien
3) Jeantique
1) Kefir.nl
Bij kefir.nl kun je gedroogde kefirkorrels kopen, waarmee je kefir kunt maken.
Misschien ken je Kefir nog van vroeger. In de jaren zeventig, was deze gezonde drank heel populair. Misschien ken je deze drank via mijn blog. Ik ben namelijk al jarenlang kefir-fan.
Misschien ken je kefir niet? Dan ga ik je eerst iets meer vertellen over kefir.
Wat is kefir?
Kefir (en dan heb ik het over melk-kefir) is een zuiveldrank, waarin door fermentatie allerlei goede bacteriën zitten. Deze bacteriën zorgen voor een gezonde darmflora. En een gezonde darmflora is weer van het grootste belang voor een goede gezondheid. Kefir is dus een probiotica (precies het tegenovergestelde van antibiotica). Dit is de hele korte versie en in mijn eigen woorden van wat kefir is. Voor wie het wat preciezer wil weten, citeer ik van de website van kefir.nl:
Kefir is een fris zure zuiveldrank welke ontstaat door kefir toe te voegen aan melk. Hierdoor begint de melk te fermenteren. Door deze fermentatie is het een licht alcoholische drank (0,1 - 0,3%) en is het dikker dan melk. Kefir bevat gisten (bijvoorbeeld Saccaromyces unisporus, Kluyveromyces marxianus) en rechtsdraaiende bacteriën (o.a. lactobacillus caucasus, kefyr) welke in harmonie met elkaar samenleven en welke zorgen voor het fermentatieproces.
Waarom zou je kefir drinken?
Kefir is heel gezond en ook nog eens lekker. Veel mensen gebruiken probiotica als ondersteuning van de darmflora tijdens of na een antibioticakuur. Zelf doe ik dat ook! Maar daarnaast is kefir ALTIJD een goed idee als het behoud van een goede darmflora je lief is. Kefir bevat naast gezonde bacteriën ook calcium en diverse vitamines.
Kefir smaakt lekker fris. Het lijkt een beetje op milde karnemelk. Het is heel, heel licht alcoholisch. Dat komt door het fermentatieproces. Het is zó weinig alcohol, dat je kefir met een gerust hart ook aan kinderen kunt geven. Ik ben erg gevoelig op alcohol. Na één slok wijn of bier of iets dergelijks krijg ik al een lam gevoel in mijn armen en benen. Maar bij kefir heb ik daar geen last van.
Waarom zou je kefir zelf maken?
Vroeger had ´iedereen´ een startpot kefir op het aanrecht staan en deelde men van deze starter uit aan vriendinnen, buren en familie. Maar met een starter kan op den duur iets misgaan. Er kunnen bacteriën in komen, die je er níet in wil hebben, om maar iets te noemen. Daarom zijn er nu de gedroogde kefirkorrels. Met deze korrels maak je een aantal keren kefir en als je weer eens een frisse start wil maken, neem je gewoon een nieuw zakje.
Kefir is een probiotica, waar alleen de dingen in gaan, die je er zelf in stopt. Niet de suikers bijvoorbeeld, waar de probiotica uit het zuivelschap in de supermarkt vol mee zitten. Die kant-en-klare probiotica is bovendien veel duurder dan je zelfgemaakte kefir.
Kefir maken is kinderlijk eenvoudig. Je kunt het maken van (rauwe) koemelk, van geitenmelk, maar ik heb het ook wel met goed resultaat van plantaardige melk gemaakt.
Een nieuwe trend?
Deze week stond er juist een artikel in de Telegraaf over kefir.
In het artikel wat werd geschreven door Vivian Reijs en Rineke Dijkinga staat o.a.:
Hebben we te maken met een voedselhype of is kefir een blijvertje?
“Kefir bestaat al heel erg lang. Ik denk niet dat iedereen erop zit te wachten om het zelf te maken. Maar ik denk wel dat kefir deel gaat uit maken van ons voedingspatroon en ‘gewoon’ wordt. Quinoa was aanvankelijk ook trendy. Men dacht dat het een hype was in de superfoods, waar je overigens niet zo veel meer over hoort, maar quinoa is gebleven en tegenwoordig een heel normaal product om te eten. Ik verwacht dat het met kefir ook zo gaat.”
(Als je het hele artikel wil lezen, kijk dan op: http://www.mijn-lichaam.com/organen-en-weefsel/mdl/de-comeback-van-kefir)
Maak nu voordelig kennis met kefir!
Op kefir.nl loopt een leuke aanbieding voor iedereen die (opnieuw) wil kennismaken met kefir:
Tijdelijke Aanbieding
Starterpakket Kefir 3 zakjes (yoghurtplantje)
Bestel nu, betaal pas achteraf!
Bestellen? Meer tips? Gebruiksaanwijzing? Je vindt alles op: kefir.nl
2) Kersttafelkleden en kerstboomrokken van Bellebien
Bij Bellebien is het (bijna) kerst. En dat betekent: volop keuze uit prachtige kersttafelkleden. Je wist natuurlijk al, dat je bij Bellebien terecht kunt voor speciale wensen en een heel bijzondere collectie tafelkleden! Denk bijvoorbeeld aan de tijdloze tafellakens met ingeweven Franse lelie in allerlei kleuren en maten. Maar Bellebien heeft ook een prachtige collectie speciaal voor kerst!
Natuurlijk vind je heel veel in de traditionele kerstkleuren: rood, groen, wit. Maar daarnaast zijn er ook kerstkleden in de kleuren van nu: taupe en grijs, bijvoorbeeld. Hoe gaaf is dat?
Er is veel uit voorraad leverbaar. De hele collectie vind je hier: kersttafelkleden. Heb je een speciale wens? Dan dringt zo langzamerhand de tijd. Neem in dat geval snel contact op met Lisette van Bellebien.
Voor vragen en persoonlijk advies,
wij helpen u graag: 06-11 17 63 99
Bij Bellebien kun je ook terecht voor kerstboomrokken van zwaar vilt. Met deze rokken werk je de pot of stam van de boom netjes weg. De rokken zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, kerstrood, taupe, grijs, donkerrood en groen.
3) Jeantique
Wie het afgelopen jaar meelas op mijn blog, weet dat we onze woonkamer opgeknapt hebben. Er werd gewit, er kwam een nieuwe vloer, er kwam nieuwe raambekleding en als kers op de taart kwamen er nieuwe zitmeubelen: een bankstel en een losse fauteuil.
Deze meubelen kochten we bij jeantique in Goor. Goor ligt voor ons bepaald niet naast de deur, maar is daarentegen een behoorlijk eind rijden. Dat hadden we er graag voor over, om bij Jeantique te kopen.
Jeantique levert namelijk handgemaakte meubelen. Geen goedkope rommel uit Verweggistan en/of een lage-lonen-land wat je na korte tijd naar de stort kunt brengen. Maar: tijdloze kwaliteitsproducten, met liefde in eigen atelier gemaakt en die heel lang mee kunnen. Dat is precies wat wij wilden!
Het zelf maken van de meubelen brengt vanzelf met zich mee, dat je bij Jeantique terecht kunt voor afwijkende maten. Zo hebben wij gekozen voor één heel lange bank, namelijk 2.40 meter. Fijn veel zitplaatsen voor ons grote gezin. Maar zoiets is ook handig voor in restaurants, zorginstellingen enzovoorts.
De huiden waarvan de lederen banken bij Jeantique gemaakt worden, komen ongekleurd bij hen binnen. Ook het kleuren wordt in eigen atelier gedaan. Er is een ruime keuze in standaard kleuren, maar ook hiervoor geldt, dat maatwerk mogelijk is.
Dit filmpje geeft een leuke indruk van dit proces:
Jeantique heeft een prachtige showroom, waar je inspiratie kunt opdoen. En natuurlijk deskundige mensen, die je helpen bij het maken van je keuze en jouw wensen omzetten in ontwerpen. Wij vonden dit een reis naar Goor beslist de moeite waard.
Dit is de losse fauteuil die wij kozen. Een eigen ontwerp van Jeantique, waarbij vormgeving van jaren her samenging met de stoere industrial look van nu.
Wij kunnen je Jeantique van harte aanbevelen!