maandag 22 januari 2018

Mengelmoes

Vorige week was een aparte week. Mijn gedachten werden gedomineerd door het ongeluk, wat Leendert z'n collega's overkwam. Vooral de eerste dagen had ik continu een steen op mijn hart, vanwege het grote leed, zo heel nabij. Pas op woensdag kwam er weer plaats voor andere dingen. En als ik dan terugkijk in mijn foto's van de laatste 10 dagen, dan valt het me weer op, hoeveel dingen er dagelijks de revue passeren. En vooral ook de verscheidenheid is opmerkelijk. Het is met recht een mengelmoes! Leuke dingen, saaie dingen, noodzakelijke dingen, bijzondere dingen, emotionele dingen, sleur-dingen, binnen-dingen, buiten-dingen, vrouw-dingen, moeder-dingen, oma-dingen, familie-dingen. Ik maak een kleine selectie om weer ''bij'' te bloggen. Om beter bij te blijven zou het fijn zijn, als ik m'n laptop weer terug had. Maar helaas is die nog in reparatie. Nog even afzien dus en af en toe me achter Willem z'n computer installeren :-).

Ik bak sinds 1999 al ons brood zelf. Dat is dus een echt routineklusje. Meestal worden het gewoon bruine broden, al dan niet met zaden/pitten erover of erdoor. Voor de zondag wil ik nog wel eens speciaal brood bakken. Dit vlechtbrood is gemaakt van zes strengen deeg. Zo'n brood op de ontbijttafel maakt het meteen feestelijk.



En ook nog maar wat gewone broden ;-).
Maaike heeft al heel lang een huur-instrument: een cello. Hij moest naar de cello-winkel voor onderhoud en Maaike informeerde naar de aankoopprijs. Hoewel het nog altijd een flinke hap was, heeft ze de knoop doorgehakt. Eigenlijk had ze een spaarpotje aangelegd om een autootje te kopen. Maar het werd een cello. In elk geval een stuk waardevaster :-). Willem en ik gingen de cello ophalen. De winkel, De Lutiers, bestaat juist 30 jaar. En daarom kregen we niet alleen de cello, maar ook een kadootje mee. In de auto maakten we het schatkistje open. WOW!!! Zo bijzonder!! Een kam (deel van een strijkinstrument, waar de snaren over lopen) en dan ieniemienie gefiguurzaagd. Een echt kunstwerkje! Het staat nu te pronken in Maaikes kamer.

's Avonds, toen Maaike uit haar werk thuis kwam, moest er METEEN cello gespeeld worden :-). De jas belandde op de bank, Willem sprong achter de piano, Dirk (die juist ook bij ons was) greep een blokfluit. En...oefenen maar!!


De puzzel van de kerstman was af en er werd een nieuwe op tafel gelegd. Vooral Maria heeft de smaak te pakken. Binnen twee dagen was ook de nieuwe puzzel al weer af.



Trijnie en ik gingen naar een beurs om nieuwe spulletjes voor de webshop in te kopen en ideetjes op te doen. We zagen veel moois, maakten praatjes en hadden intussen een gezellig moeder-dochter-dagje.




Mijn vriendin Marjolein nodigde mij uit voor een High Tea ter ere van mijn 50ste verjaardag. Wat hebben we het gezellig gehad bij De Wachter in Alblasserdam! Echt een goed idee om zo eens in alle rust en onder het genot van allerlei lekkers bij te praten. Beide hebben we een groot gezin (en ook allebei veel kinderen 'met een etiket') en dit vriendinnen-moment was een super idee van Marjolein! We hebben wel tweeëneenhalf uur gezeten.



Het was sowieso een week van uitstapjes. Zaterdag gingen we met Willem z'n werk naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Wij hadden slechts drie kinderen bij ons: Maria, Jan en Henk. Het paste dus mooi in één auto. Onderweg heb ik lekker zitten breien, want woensdag ben ik eindelijk wol gaan kopen voor de poncho met kolkraag, die ik voor Maria zou gaan maken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een mooie kleur roze. Ik werk op naadlnummer 6 en het schiet dus lekker op :-). Het Openluchtmuseum was geweldig! Bij aankomst was er eerst koffie/thee met koek in de Kasteelboerderij.



Daarna kon je op eigen gelegenheid het Museum bekijken. Er was in het park veel stormschade van de storm van vorige week.






Daardoor reden de trammetjes niet en was het dus lopen geblazen. We hebben op de plattegrond gekeken naar wat we echt wilden zien en zijn daar zonder omweggetjes naar toe gegaan. We moesten er immers rekening mee houden, dat Maria niet veel energie heeft.

We bekeken de bierbrouwerij (en proefden daar winterbier en jubileumbier).



We bekeken heel uitgebreid het Groene Kruis-gebouwtje. Er kwamen heel wat herinneringen boven! Het was dan ook levensecht ingericht. Er hing zelfs een Lysolgeur!

Het was wel een koude dag. We warmden ons af en toe op bij de vuurtonnen, die overal stonden.



Maar echt warm werden we pas in het Depot. Daar was het heerlijk. En omdat het er ook nog eens heeeeeeeel leuk was (zó nostalgisch allemaal, ik kwam niet uitgekeken) hebben we er echt lang rondgelopen.





Daarna was het lunchtijd. We konden tussen half 2 en half 3 weer in de Kasteelboerderij terecht. We vonden precies nog één leeg tafeltje, toen we aankwamen! Er was een ruime keuze aan het buffet: broodjes, soep, warme worst, allerlei beleg. Willem had mij aangemeld voor een vegetarische lunch, Ik kreeg gefrituurde kaasstengels. Heerlijk hoor. Het was erg genieten.



Na de lunch gingen Jan en Henk schaatsen op het schaatsbaantje. Daar hadden ze enorm naar uitgekeken. Maria en ik liepen over de Zaanse Schans en Willem vermaakte zich in de buurt van de ijsbaan. Ik merkte dat Maria moe werd. We hebben nog een verhaal geluisterd in het Amsterdamse grachtenpand. Daarna zijn we met z'n allen naar de Canon gegaan. Het was inmiddels een beetje gaan regenen en de Canon is overdekt. Het was er vreselijk druk. We werden helemaal overwhelmed door alle prikkels, de mensen, de electronica. Al snel was het duidelijk: de koek was (zéker bij Maria) echt op. Het was ook mooi geweest. We willen zeker nog een keer teruggaan met de kinderen!

Vrijdagavond vierden Willem en ik onze verjaardagen. Er waren erg veel afzeggers vanwege veel zieken. Wij hadden Henk ook drie dagen ziek thuis. Maar verder komen we er tot nu toe nog goed vanaf.

Al met al was het een week vol afwisseling en ook deze week staat er heel wat op de planning. Willem moet woensdag naar Keulen, naar een klant. Dat is toch wel een uurtje of drie rijden. Er piepte een plannetje bij me op en dat heeft inmiddels handen en voeten gekregen. Ik rijd gezellig mee :-). Als Willem klaar is bij die klant, gaan we de Keulse Dom bekijken. Dat is iets wat altijd al op ons wensenlijstje stond. Daarna rijden we naar Limburg en verzilveren daar de hotelbon, die we van de kinderen voor onze verjaardag kregen. Donderdag hopen we dan wat leuks in Limburg te doen. Misschien gewoon wandelen, of iets bekijken, of een stad in. We weten het nog niet.

Nu dus hard aan de slag. Want er moet nog een hoop gebeuren  en geregeld worden, voordat we woensdagmorgen vroeg kunnen vertrekken.