donderdag 8 april 2021

Een bruiloft in corona-tijd

Vandaag trouwde een nichtje (dochter van mijn zus) en maakten we voor het eerst van dichtbij een bruiloft in corona-tijd mee. Wie weet was dit een voorproefje voor de bruiloft van Maaike en Jaap, die in september hopen te trouwen.

Aanvankelijk leek het erop, dat de maatregelen rond deze tijd versoepeld zouden zijn. Maar tijdens de laatste persconferentie werd duidelijk, dat de strenge lockdown-regels nog zouden gelden. Dat vergde de nodige creativiteit om er toch een feestelijke dag van te maken. Iets wat zéker goed gelukt is!

Het leuke was, dat het zo onderhand een heel familie-gebeuren was. Vanmorgen vroeg kwamen er al de eerste berichtjes in de brussen-app. Onze Trijnie was namelijk al sinds 5.00 uur bij mijn zus bezig om daar 5 personen van een feestelijk kapsel te voorzien. Op datzelfde tijdstip liep onze Maria slaapdronken de trappen naar de workshopzolder op. Daar was ze al 2 dagen bezig geweest (samen met haar vriend) om maar liefst 13 taarten te bakken. De taarten moesten nu allemaal aangesneden en de punten per stuk in een doosje verpakt worden. Ja, ook de taart moest uiteraard corona-proof!

Mijn zus Maaike zou de koffie en de lunch verzorgen en appte, dat de koeken en salades klaar stonden en de auto geladen was.

Broer Jan had intussen gezorgd voor vers gesneden ham.

Wat gezellig om zo met elkaar mee te leven, als één van onze kinderen trouwt! Ik vond het echt speciaal.

Om 11 uur zijn Maria en ik de 130 stuks taartpunten naar de locatie van de drive-thru gaan brengen. Bij thuiskomst hebben we hier nog snel de boel aan kant gemaakt en vroeg in de middag reden we met z´n vieren naar Dordrecht, naar de Julianakerk. 

De dominee had een toepasselijke trouwtekst uitgezocht, zo vlak na Pasen. De tekst was uit de geschiedenis over de Emmaüsgangers:

En het geschiedde terwijl zij samenspraken en elkander ondervraagden, dat Jezus Zelf bij hen kwam en met hen ging. (Lukas 24:15)

Het thema was: ¨Samen op de weg¨

Na de dienst was de receptie, die als drive-thru was vormgegeven. Maar voordat we naar de locatie van deze receptie gingen, haalden we eerst Jan op van school. Hij zit middenin de laatste toetsperiode voor zijn eindexamen.

Met z´n vijven reden we naar De Paradijshoeve in Ridderkerk. Daar stond een aardige file opgesteld. Eén voor één reden de auto´s met gasten langs de tent, waaronder het bruidspaar en de beide ouders stonden. Met iedereen maakte het bruidspaar een praatje en daardoor duurde het wachten best lang. Maar dat was helemaal niet erg. We werden namelijk voorzien van een heerlijk flesje biologische appelsap en konden kiezen voor een zakje patat of een saucijzenbroodje erbij. Het leek McDonalds wel. Alles werd zo door het raam van de auto aangereikt en al smikkelend was het wachten op onze beurt zó voorbij.
Bij het tentje aangekomen feliciteerden we het bruidspaar en overhandigden de kado´s en maakten ook een praatje met zus en zwager en ouders van de bruidegom. We kregen een mooie foto van het bruidspaar als aandenken.

Daarna reden we langs een tafel, waar we konden kiezen uit koffie/thee/fris en daar kregen we allemaal de ons welbekende taartpunt uitgereikt. 

Al met al vonden we het heel geslaagd. En onze Maaike? Die verlangt er steeds harder naar om ¨De Bruid¨ te zijn :-).