vrijdag 17 december 2021

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

(Wellicht ten overvloede: als ik buiten deze advertorials op mijn blog weleens een link plaats naar een winkel, evenement, of wat dan ook, dan zijn dat altijd onbetaalde links en heeft het niets met reclame te maken.)

Deze maand zet ik Stichting Stéphanos in de schijnwerpers.

Stichting Stéphanos

Stichting Stéphanos is een reformatorische stichting, die zich inzet voor de meest kwetsbaren in Malawi en Zambia. En wat is er kwetsbaarder dan een kind zonder vader en moeder? Een weeskind dus? Juist voor de weeskinderen in deze twee zeer arme landen zet Stéphanos zich volop in. Zij proberen deze kinderen weer een toekomst te geven, door ze onderwijs te geven, in hun levensbehoeften te voorzien, medische zorg te verlenen én door ze het Evangelie te brengen.

Zo´n weeskind is bijvoorbeeld Esther. Esther is een meisje van 4 jaar. Haar moeder stierf bij haar geboorte en haar vader is niet in beeld. Ook heeft Esther geen opa en oma, want die waren al gestorven voordat ze geboren werd. Esther groeit nu op bij een zus van haar oma. Deze vrouw is echter zwak en hoe klein Esther ook nog maar is, toch helpt ze al mee. Ze schuurt met zand de pannen schoon!


Er zijn veel kinderen zoals Esther, die hulp nodig hebben. En om deze kinderen te helpen, heeft Stichting Stéhanos uw/jouw hulp weer nodig!

Weet je, dat je zo´n kind als Esther al kunt sponsoren vanaf 20 euro per maand? Wat er met uw/je sponsorgeld gebeurt?

Vijf dagen per week komen deze kinderen naar het dagopvangcentrum. Ook gaan ze naar school en krijgen ze kleding. Na schooltijd krijgen ze te eten. Met een volle maag luisteren ze naar een Bijbelverhaal, en zingen en bidden ze. Daarna gaan ze weer naar huis, om hun grootmoeder, tante of andere verzorger te helpen met het werk rond het huis, met name in de tuin. Als ze ziek zijn, kunnen ze terecht bij Stéphanos.


Dat is toch geweldig? Kun je 20 euro per maand missen? Lees dan hier, hoe je sponsor kunt worden!

Wil je liever eenmalig, of af en toe een bijdrage doen? Met 20 euro kan er heel veel. Daarvan kunnen bijvoorbeeld vier kinderbijbels worden uitgedeeld! Met elke gift, groot of klein, is Stéphanos blij. Nu er vanwege corona veel manieren van geld inzamelen niet mogelijk zijn (stands op markten en fairs bijvoorbeeld) is het fijn, als er per bank gedoneerd wordt. 

Dat kan heel eenvoudig via deze link.

Of door het scannen van de QR-code:

Wil je meer weten over hoe je via Stéphanos iets kunt betekenen voor de weeskinderen in Malawi of Zambia? Kijk dan eens hier.