dinsdag 18 oktober 2022

Oproepje! Robotchirurgie

Een oproepje van Henk en Daniël

Onze Henk zit in de vierde klas van de MAVO. Samen met zijn vriend Daniël is hij een profielwerkstuk aan het maken over robotchirurgie. De vraag die ze willen beantwoorden is: In hoeverre kan robotchirugie een menselijke chirurg vervangen? Het profielwerkstuk is een belangrijk onderdeel in het examenjaar. Ze moeten er een voldoende voor halen. Ze zijn er dus ijverig mee bezig.

Voor het werkstuk moeten ze ook een interview afnemen. Nu liggen robotchirurgen bepaald niet voor het oprapen. En áls je al iemand vindt, dan moeten ze ook maar net zo aardig zijn, om een half uurtje vrij te maken voor deze jongens. Het lijkt zoeken naar een speld in een hooiberg. Vandaar dat ik een oproepje plaats op dit blog:

Wie is robotchirurg, of kent iemand die robotchirurg is? 

Of: wie werkt in een bedrijf, waar ze dit soort robots maken? 

Of: welke student komt tijdens zijn studie in aanraking met robotchirurgie?

En: wie van deze mensen wil ergens in de komende twee weken tijd vrijmaken, om circa een half uurtje geïnterviewd te worden? Dit kan ´in real life´. Maar als het ver van Rotterdam is, kan het ook online, bijvoorbeeld via teams of videobellen.

Nou, het zou toch echt geweldig zijn, als dit lukt! 

Misschien ben je weleens geopereerd en is dit geheel of gedeeltelijk gedaan door een robot? Dan is het ook heel leuk, als je je verhaal wil mailen. De jongens kunnen dat dan geanonimiseerd in hun werkstuk opnemen. Het is dan fijn als je vertelt, waarom je geopereerd werd door een robot en niet door een mens. En ook, hoe dat is bevallen.

afbeelding van internet

Reacties kunnen naar: teunie.luijk@gmail.com

UPDATE: Er lopen inmiddels maar liefst drie lijntjes naar mogelijke kandidaten! We hopen, dat hier een concrete afspraak uit voortkomt. Zoals het zich laat aanzien, zijn de jongens geholpen.