maandag 12 december 2022

Over delen en een advertorial

Met maar liefst vier jonge moeders in onze familie, is het mooi om te zien, hoe er van alles gedeeld wordt.

 Allereerst worden er ervaringen gedeeld en bijna automatisch leidt dat tot het delen van tips. Verder worden er ook spulletjes gedeeld. Wat de één niet (meer) nodig heeft, komt bij de ander soms precies goed van pas. Maar het meest bijzondere is toch wel, dat er zelfs borstvoeding wordt gedeeld! Heeft de één overvloed en de ander (nog) niet, dan wordt er gewoon een transportje geregeld en wordt er ruimhartig gedeeld. Is dat niet prachtig?

Kijk, vanmorgen waren we nog even bij de kleine Naomi. Ze is nu 6 dagen oud. Is het geen schatje?


De advertorial van deze maand heeft eigenlijk ook iets te maken met ´delen´. Het is namelijk een advertorial ´voor het goede doel´, zoals dat heet. Het is voor de Stichting Stéphanos en gaat om twee verschillende projecten. Neem een paar minuutjes de tijd en lees even mee...Wie weet, ben je in de gelegenheid om ook (uit) te delen van je overvloed?

Stichting Stéphanos

Stichting Stéphanos  is een reformatorische stichting, die hulp biedt aan de meest kwetsbaren in Malawi en Zambia: (wees-)kinderen en hun familie/dorpsgenoten.

Op allerlei manieren worden er gelden ingezameld. Eén van die manieren is door middel van het verkopen van prachtige fotokaarten. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in de webshop.

Er zijn veel mooie kaarten (meer dan 1000!), verdeeld over verschillende categorieën: blanco, diversen, geboorte, felicitatie, medeleven, huwelijk&jubileum, kinderen, bijbelteksten&gedichten en tenslotte ook: kerst en nieuwjaar
De kaarten kosten 1 euro per stuk. Het verzenden van je bestelling kost 4,60. Bij afname van 40 kaarten is de verzending gratis. Bovendien kun je dan meteen postzegels meebestellen. Wel zo gemakkelijk. Zo kun je in één keer je voorraad kaarten aanvullen.

Woon je in (de buurt van) Genemuiden? Dan kun je je bestelling daar ook afhalen. Je kunt dat bij het bestellen aangeven. Uiteraard worden er in dat geval geen verzendkosten berekend. 

Aanvulling: de kaarten zijn ook te koop bij Simons Kleding in Nieuw-Lekkerland en Mi´s sfeervol wonen in Alblasserdam

Honger

Het tweede project heeft alles te maken met...HONGER.

Aan het begin van dit jaar raasde de allesverwoestende cycloon Ana over Malawi. Misschien kun je je de beelden van de enorme overstromingen nog herinneren? Door deze cycloon is de oogst grotendeels verwoest. Hierdoor is er een groot tekort aan het volksvoedsel nummer 1: maïs! 

Het nieuwe zaaiseizoen is nog maar net van start. Het duurt dus nog wel even, voordat er (hopelijk) weer iets valt te oogsten. 

Door de tekorten is de prijs van maïs verdubbeld. Voor de toch al zeer arme bevolking in Malawi, is maïs daarmee onbetaalbaar geworden. De dreiging van hongersnood is al voelbaar. Mensen koken nu bijvoorbeeld mango´s, om toch iets te eten te hebben.

Stichting Stéphanos probeert zoveel mogelijk maïs te verstrekken aan de hongerlijdende mensen. Onderstaande foto´s zijn van vorige maand:

Eén zak met 25 kilo maïs kost 50 euro. Heb je ook iets te delen van je overvloed? Doneren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een eenmalig donatie


Of kijk op: https://www.stephanos.nl/projecten/diaconaat/voedselhulp-in-hongerperiode