woensdag 18 januari 2023

Oeps! Drollen door de tuin

Zondag was Willem jarig en maandagmiddag kwamen Jaap, Maaike en Naomi gezellig een bakkie doen. Ze namen heerlijke gebakjes mee en kado´s, waarvoor de kinderen met elkaar geld bijeen gesprokkeld hadden.

Dat was onverwachts even een gezellig momentje :-).


En ´s avonds kwam daar, ook al onverwachts, nóg een gezellig momentje bij. We brachten Henk naar de catechisatie en hadden bedacht om in de wachttijd even en bakkie te gaan drinken bij Trijnie en Gerwin. Konden we meteen even met Vespertje kroelen. Vielen we daar alweer met onze neus in de boter, want Trijnie had ook al iets lekkers voor bij de koffie gehaald. Nou, lekker hoor :-). Ik moest het in mijn vorige logje vooral hebben over weer ´gewoon eten´ na de december feestelijkheden!

Nou hadden we verder wel een heel eenvoudige avondmaaltijd gehad: uiensoep. ´s Morgens had ik op mijn nuchtere maag al anderhalve kilo uien in ringen staan snijden.


En vervolgens had die soep de hele dag staan pruttelen in m´n slowcooker. Mmm, want rook dat lekker!


Bij uiensoep hoor natuurlijk gegrild brood met kaas. Er was nog een stuk maïsbrood uit de wonderpan (zie vorige logje) en daar sneed ik perfecte sneetjes van voor bij de soep. Een restje uitgedroogde kaas is altijd nog goed genoeg voor in m´n raspmolentje. Er hoeft niets weggegooid de worden.Gisteren was het eindelijk, eindelijk, eindelijk droog. Wat is er enorm veel regen gevallen, de laatste tijd! En omdat er kouder weer was voorspeld en de wind was gaan liggen, besloot ik om snel wat in de tuin te gaan rommelen. Er lag nog een flinke vuilniszak bladafval, wat ik wilde gebruiken om een stukje tuin te mulchen. Zo bedacht, zo gedaan. De bloemkoolplanten kregen een fijn dekentje.
Zie je die overstroomde straatkolk? Dat was minder fijn. Sinds vrijdag/zaterdag hadden we weer een verstopping. Willem had zaterdag naar een rioleringsmeneer gebeld. Maar die opperde, dat het vast kwam door het extreem hoge grondwater. Hij wilde eigenlijk niet komen, want hij had het verschrikkelijk druk. Willem sprak met hem af om maandag opnieuw contact te hebben. De meneer hoopte/verwachtte, dat het probleem dan vanzelf opgelost zou zijn.

Heel prettig is het niet, als de drollen over de oprit drijven ... maar goed, er zijn ergere dingen.

Maandag was het probleem echter niet opgelost en de meneer sprak af, om vrijdag te komen. Helaas ging het vanmorgen niet langer. Het water kwam in onze doucheput omhoog. En toen dreef er wéér iets: doperwten door de badkamer :-(.
Willem belde dus de rioolmeneer en die kon gelukkig vanmiddag al komen. De boel is rap doorgespoten. Er drijft niets meer :-). 
Rest me nog wel hier en daar wat schoonmaakwerk buiten en in de douche. Pfff. En over twee weken komt de meneer terug om het riool met een camera te inspecteren. Er lijkt iets niet goed/kapot te zijn.

En zo is er altijd wel wat te beleven :-).