woensdag 24 maart 2010

Diner

De klas van Leendert moest voor PSO (Praktische Sector Oriëntatie) een diner organiseren. Iedere leerling mocht twee mensen voor dit dineetje uitnodigen. Willem en ik waren er natuurlijk wel voor te porren. Leuk, om Leendert eens op een andere manier bezig te zien op school. Leuk om eens het eten voor je neus gezet te krijgen. We hadden ons dus opgegeven en konden uit twee menu's kiezen. Als voorgerecht kozen we voor tomatensoep, als hoofdgerecht had Willem biefstuk en ik varkensschnitzel en als nagerecht leek ons de Luikse wafel met ijs en warme kersen lekker.

Met al dit leuks en lekkers in het vooruitzicht trokken wij vanavond om half zes richting Rotterdam. Thuis was de boel goed verzorgd. Ik had een grote pan hutspot klaargemaakt en Dirk zou samen met Geertje voor de kinderen zorgen. Heerlijk, als je met een gerust hart weg kunt gaan!

Op school was alles tot in detail geregeld. Er waren parkeerwachten, leerlingen die de ontvangst verzorgden, een aula met keurig gedekte tafeltjes, een sfeerhaard (beamer op scherm) enzovoorts.
De kinderen hebben zich enorm uitgesloofd. Alles liep op rolletjes en het eten was inderdaad erg lekker. We zaten samen met nog twee ouderparen aan een tafel. We kenden helemaal niemand in de zaal en dus ook niet de mensen met wie we aan tafel zaten. Maar het was gewoon heel gezellig. Op den duur bleek Willem in de klas gezeten te hebben bij de zus van één van de andere vaders. En dat leverde heel wat weet je nog's op. Ook was er herkenning vanwege adhd bij onze kinderen. Een moeder aan tafel bleek mij te 'kennen' van het verhaal in de Telegraaf. Al met al vlogen de drie tafeluurtjes op een genoeglijke manier om.De kosten voor het eten bedroegen 10 euro per persoon. Wat er over zou zijn, zou ten goede komen aan de goededoelenactie van de school. De leraar die de inkoop begeleidde had er een sport van gemaakt om zo voordelig mogelijk in te kopen en bovendien werd er een beroep gedaan op de vrijgevigheid van de aanwezigen. Aan het eind van de avond bleek er ongeveer 250 euro bijeen vergaard te zijn voor het goede doel.

De leerlingen mochten allemaal op het podium komen en werden op een leuke manier in het zonnetje gezet vanwege hun inzet. De klas had het geweldig gedaan en iedereen kreeg een 9 toebedeeld. Daarvoor ging uiteraard een flink hoeraatje op :-)Leendert was heel enthousiast over de leuke avond. Maar hij was ook versleten! Ik ben benieuwd naar zijn humeur morgenochtend ;-).