dinsdag 30 maart 2010

Doorgeefluik

Ik ben deze week druk met een deadline, die ik toch al niet haal, maar waar ik wel zo dichtbij mogelijk wil komen. Ik heb er nog veel werk voor te doen en ben daarom hier even minder 'aanwezig'. Maar ik wil toch even een logje schrijven om wat dingetjes door te geven. Ik van vandaag dus een doorgeeflui(j)k :-)

De zaak van Millie Boele is inmiddels alweer zo'n beetje uit het nieuws verdwenen. Maar iedere dag opnieuw kan het gebeuren, dat er een kind wordt vermist. En in dat geval kan een Amber Alert levensreddend zijn. Hoewel het inzetten van het Amber Alert in het geval van Millie geen baat heeft gehad, kan dat voor een ander kind wél zo zijn. Het is daarom van groot belang, dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden. Ik wilde daar toch nog even aandacht voor vragen.

In het geval van de vermissing van Hannah uit Ede, vorig jaar mei, had een Amber Alert gelukkig wél resultaat. Zij werd al snel gevonden. Dit meisje werd ontvoerd en misbruikt. Eén van de daders heeft op advies van zijn advokaat gewoon continu gezwegen bij het gedragskundig onderzoek. Door niet mee te werken aan het onderzoek kan hij geen TBS krijgen. Deze man keert weer terug in de maatschappij, zónder behandeld te zijn. Wie zal zijn volgende slachtoffer zijn? De ouders van Hannah zijn een burgerinitiatief gestart. Zij willen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om te komen tot een wijziging van de wet op dit punt. Iedereen die ook vindt, dat het zo niet langer kan, kan zijn of haar steun betuigen door de petitie te tekenen.

Dan tenslotte iets luchtigers. Ik wist niet eens dat het bestond: een videocolumn. In deze column legt Marieke Henselmans uit, waarom het belangrijk is, om juist op jouw eigen manier te besparen. Leuk om eens naar te kijken.

Eigenlijk wil ik nog veel meer delen. Maar dat moet even wachten tot D.V. ná 1 april.