woensdag 23 juni 2010

Druk baasje

Zo heerlijk rustig m'n dag gisteren verliep, zo druk en hektisch verliep hij vandaag. Ik was daar al wel op voorbereid, want het waren vooral geplande activiteiten. Het begon al vroeg. Om kwart over 9 had ik samen met Dirk een afspraak met een begeleider op zijn school. We moesten daarom al om kwart voor 9 in de auto zitten. Vlak voordat de basisschoolkinderen naar school zouden vertrekken hoorde ik, dat Maria vandaag vrij was vanwege ziekte van de juf. Daardoor moest ik op stel en sprong mijn plannen veranderen. Ik zou namelijk Henk meenemen naar dat gesprek, maar je kunt moeilijk met twee kinderen in je kielzog aankomen bij zoiets. Gelukkig kon ik de kinderen wel even bij mijn moeder brengen en konden Dirk en ik alsnog op tijd naar Rotterdam vertrekken.
Om een uur of 11 waren we weer thuis. Ik ben toen als een tornado door m'n huis getrokken om de boel aan kant te krijgen, want vanmiddag had ik bezigheden buitenshuis. Om half 1 vertrok Maria naar het zwembad. Zij moest daar om kwart voor 1 zijn, want om 1 uur begon het diplomazwemmen!
Intussen vertrok ik met Henk naar de basisschool om daar Koos op te pikken. We moesten even naar het gemeentehuis voor zijn ID-kaart. Daarna sjeesden we met z'n drieën naar het zwembad om Maria vanaf de tribune aan te moedigen. Wat is dat toch altijd een vreselijke zit in zo'n warm (overdekt) zwembad en met die afschuwelijk harde muziek die er dan gedraaid wordt. Maar goed, Maria deed wat ze doen moest en kon apetrots haar A-diploma in ontvangst nemen. Fijn, zo voor de vakantie!


Noah, Maria's hartsvriendin, was halverwege het zwemmen ook komen kijken. Zij had een toepasselijk kado voor Maria: een opblaasdolfijn. Ik bracht de meisjes naar Noah thuis waar ze met de nieuwe aanwinst heerlijk in de Alblas gingen zwemmen.
Intussen reed ik met Koos naar Dordrecht, waar hij iedere woensdagmiddag bij mijn zus gaat spelen. Op de terugweg schoot ik nog even langs de Aldi, omdat ik Henk een ijsje had beloofd.
Om half 4 kwamen we thuis. Daar zat Maaike op de uitkijk. Het schoot niet op met de kranten en ja, of mama 'even' wilde helpen. Eigenlijk was ik moe en had ik nog wel meer te doen. Maar ja...ik streek maar met mijn hand over mijn hart. 't Was voor mij trouwens de laatste keer, want volgende week ben ik er op woensdag niet en we hebben per 1 juli de krantenwijk opgezegd. We staan inmiddels op de wachtlijst voor een folderwijk. Dan zijn we van het insteekwerk af en bovendien kunnen we dan naar keuze op maandag of op dinsdag bezorgen. Al met al deden we de krantenwijk alweer meer dan anderhalf jaar en op een bepaalde manier zal ik dat toch missen. Hoe dan ook, we trokken nu snel de wijk in om de kranten te bezorgen. Het was een warme klus! Pas om half 6 waren we klaar en veel puf om eten te koken had ik niet meer. Ik koos voor een gemakkelijke maaltijd. Ik had nog een restje rundvlees wat ik opwarmde, ik schilde en kookte aardappels en trok twee weckpotten bietjes in zoetzuur open. Ik had ook nog sla, waar ik alleen maar even een dressing over hoefde te doen en als toetje had ik simpel yoghurt. Binnen een half uur stond alles op tafel.
Na het eten heeft Willem het roer even overgenomen, zodat ik een poosje m'n ogen kon dichtdoen. Nou ja, dicht dóen? Ze vielen gewoon vanzelf dicht :-). Ik heb lekker een poosje op de bank liggen ronken. Daarna gezellig in de tuin koffie gedronken en toen kon ik er weer even tegen ;-) Opruimen, brood bakken, even bij mijn zus langs, schrijven aan m'n boek en nog even bloggen. En daarmee is het alweer bijna donderdag geworden ;-) Ik hoop het dan weer rustig te hebben!