woensdag 30 juni 2010

Zussendag

Vandaag ben ik zomaar heerlijk een dag uit geweest. Eén van Willem z'n zussen organiseerde een (schoon)zussendag. Willem had een dag vrij genomen, zodat ik met een gerust hart weg kon gaan. Ik had al vroeg mijn Slow Cooker (die ik pas kreeg) aangezet met een zelfbedachte stoofschotel van rundvlees, ratatouillegroenten, ui, tomaat en kruiden. De wassen hingen op en op het whiteboard stond de planning voor vandaag. Raar hoor, om zomaar in mijn uppie in de auto te stappen en weg te rijden!

De reis voerde naar 't Buytenhuys in Rijsbergen. Toen ik daar aankwam waren alle schoonzussen al aanwezig en stond de koffie met rozijnencake al klaar. We zaten op deze prachtige zomerdag heerlijk buiten en genoten van het moois en van het lekkers. Het was zo leuk om zomaar gezellig met elkaar te kletsen over van alles en nog wat. Op verjaardagen of andere hoogtijdagen dat je elkaar ziet is dat toch anders.

Na de koffie gingen we aan de slag. We maakten een mooie krans voor op de tuintafel. Het idee was heel simpel. Er waren voorgevormde kransen van kippengaas. Die moest je eerst bekleden met berkenschors. Daarna maakte je een bodem van een strook vuilniszak en zette er drie tuinplantjes in. Tussen de plantjes kwam oase en daar moesten we dan eers buxus en klimop in steken. Daarna maakten we de kransen af met de bloemen die klaar lagen. Het groen en de bloemen kwamen allemaal uit de eigen tuin van het Buytenhuys.



Toen de kransen af waren stond de lunch al voor ons klaar. De tafel, buiten onder de bomen, was romantisch gedekt met serviesgoed van Jet, a rose is a rose. We kregen verse huisgemaakte soep en daarna broodjes met luxe beleg, mooi geserveerd op een etagière.



De calorietjes mochten we er daarna af gaan lopen. We maakten onder leiding van een gids een wandeling in de prachtige omgeving. Dat vind ik altijd zó leuk. Heerlijk om in de natuur te zijn met iemand die er zoveel vanaf weet.

Aan het eind van de middag reed ik vol indrukken weer naar huis. Het was de eerste (schoon)zussendag, maar we hebben meteen al besproken, dat het voor herhaling vatbaar is. D.V. volgend jaar doen we het weer :-)Ik ga er een spaarpotje voor aanleggen.

Ik was heel benieuwd of het gelukt was met dat gerecht in de Slow Cooker. Die bleek z'n werk erfect gedaan te hebben. Het geurde heerlijk. Ik hoefde alleen maar even rijst te koken en we konden aan tafel.



Ook dat is voor herhaling vatbaar.