zaterdag 12 juni 2010

Meidenfeestje

Gisteren mocht Maaike nog een feestje geven voor haar 11e verjaardag. Er kwamen zes meisjes. Eigenlijk wilde Maaike nog wel meer meiden uitnodigen, maar ik wil geen verschil maken met de andere kinderen. Ze mogen er allemaal zes vragen. Alleen in groep 8 maak ik een uitzondering.
Maaike wilde graag chocoladefonduen. 's Middags ben ik eerst samen met haar inkopen gaan doen. Bovenaan haar lijstje stond: aardbeien. Maar die heb ik toch maar laten staan, toen ik de prijs zag: 2,99 voor een bakje van 250 gram!!! Waanzinnig zeg. Er was genoeg ander lekkers. We kochten bananen, wafeltjes, spekkies en slagroomsoesjes en thuis had ik nog peer en ananas.
De meisjes kwamen om kwart over 7. We hebben eerst gezellig wat gedronken en de kadootjes verstopt, die Maaike mocht opzoeken. Intussen had ik de broertjes en zusje met mijn laptop en wat lekkers naar boven gedirigeerd. Anders kon ik het feestvarken en haar vriendinnen niet alle aandacht geven. In samenspraak met Maaike had ik bedacht om vóór het fonduen Chokladbollar te maken (voor het recept zie het zoekvenster rechts bovenaan dit blog). In drie groepjes werden de ingrediënten afgewogen en tot een bal gekneed. Daarna draaiden de meiden balletjes en rolden die door de kokos. Ik had alles eerst uitgelegd en bleef stand-by, maar de meiden redden zich prima. Intussen kon ik de chocolade smelten voor de fondue. Ik gebruik altijd gewone repen pure chocolade, die ik in blokjes breek en au bain marie laat smelten. Ik roer er room en boerenmelk door totdat de chocola goed van dikte is. Daarna gaat het in een fonduepannetje op een waxinelichtje. Terwijl ik zo bezig was amuseerde ik me prima met het aanhoren van de meidengesprekjes :-).
Nadat de meisjes de chokladbollar hadden gemaakt schoven ze aan bij de chocoladefondue met al het lekkers. Ze vonden het geweldig: snoepen en kakelen :-). In de tijd dat ze hun buikjes rond aten ruimde ik de rommel van de chokladbollarmakerij op en pakte de bollen leuk in om ze na afloop aan de meisjes mee te geven.
De meisjes maakten hun teveel aan energie nog even op door zich uit te leven in het speeltuintje naast ons huis en even na half 10 bracht Willem ze allemaal weer naar huis. Wat ik erg leuk vond, is, dat ze bij het bedanken verzuchtten: het was héél gezellig! En dat was het ook!