donderdag 15 juli 2010

Verder gaan

Was het gisteren een dag van stil staan, vandaag was het een dag van verder gaan. Alhoewel ´gisteren´ nog veel in onze gedachten en gesprekken was. Ik wil ook graag iedereen bedanken voor de condoleances hier en privé. Dat is fijn, als ook verdriet gedeeld kan worden.

Vandaag was het in huize Luijkensteijn een echte actiedag. Ik begon om half 6 met de echt allerlaatste wijzigingetjes uit te werken van mijn boek. Daarna ben ik de strijk van gisteren gaan doen en heb ik wat e-mailtjes beantwoord. Iedereen lag nog op één oor en ik geniet dan altijd van de rust.

Om half 8 maakte ik ontbijt klaar voor Willem, Dirk en mezelf en langzaam maar zeker kwam er leven in de brouwerij.
Halverwege de morgen ben ik gewapend met een vuilniszak en de stofzuiger met Maaike en Maria naar hun kamer getrokken. Tijd voor de grote opruimklus. We kieperden de duplo-bakken om, om die uit te zuigen en daarna weer te vullen. We zochten meteen alles uit en legden alles wat er niet in hoorde op de juiste plaats. Daarna kwam hoek voor hoek de hele kamer aan bod: kledingkast, burootje, vensterbank, boekenkast, schoolspulletjes, legobakken, poppenspullen enzovoorts. Halverwege de klus kregen de meiden 'wegloopneigingen', maar ik was onverbiddelijk. De klus MOEST helemaal geklaard worden en wel vandaag! We vergaarden een halve vuilniszak rommel en om 12 uur haalden de meisjes opgelucht adem: ze mochten gaan.
Zelf haalde ik de bedden af, stofzuigde ze uit en maakte ze weer keurig op. Daarna trok ik de stofzuiger nog even secuur door de hele kamer. Heerlijk. Dat zit er weer op!

Vanmiddag deed ik m'n gewone dagelijkse rondje. Aan het einde van de middag mocht Henk met mij mee om wat boodschappen te doen. Sinds gisteren ben ik voor een paar weken gestopt met brood bakken. In de zomervakantie neem ik altijd een bakpauze. Maar nu moest ik natuurlijk wel naar de winkel voor brood. Ik besloot om eens een keertje naar de Lidl hier op het dorp te gaan. Een winkel waar ik normaal haast nooit kom. Het was leuk shoppen, want in de koopjesbakken lagen nogal wat artikelen extra afgeprijsd. En ook vond ik in de koelvitrine het een en ander met 30 procent korting, waar ik wel van wilde profiteren.
Na de Lidl ging ik ook nog even naar de schoenenwinkel die uitverkoop houdt. Willem heeft voeten met heel hoge wreven en kan alleen maar goed op van Bommel schoenen lopen. Hij had al een paar keer gezegd dat hij graag een paar cognackleurige zou willen hebben. Laat er nu nog precies één paar in zijn maat staan. Ik was echt blij.
We maakten nog een stop bij de apotheek om medicijnen voor drie kinderen op te halen en kwamen bepakt en bezakt thuis.

Vanavond zijn Willem en ik nog snel heen en weer naar Dordrecht gesjeesd. Ik wilde een kado voor iemand kopen, wat niet op ons dorp verkrijgbaar is. Ik wist precies wat het zijn moest en dus was het zó gebeurd. Tijd voor koffie met een stroopwafel.

Na de koffie wachtte de strijk van vandaag. Daar had ik wel even werk aan. Er zaten alleen al 11 overhemden/blousen bij. Maar nu ben ik lekker klaar en kan met de beentjes omhoog.