donderdag 4 november 2010

Shoppen en koffie drinken

Vandaag was ik niet direct het toonbeeld van een vlijtige huisvrouw! Ik had andere bezigheden. Vanmorgen zou ik een ochtendje met Dirk op stap gaan. Hij wilde zijn computer bij de computerwinkel brengen om hem te laten repareren en had gevraagd of ik hem even wilde rijden. Dat was geen punt, maar dan vond ik het meteen een goede gelegenheid om even met hem door te rijden naar de stad voor de kleding die hij nodig had. Zo gezegd, zo gedaan. Dirk nam een ochtend vrij van zijn (parttime) werk en al voor negenen zaten we in de auto. Eerst zijn we naar Ridderkerk getufd vanwege de kapotte laptop. We waren er lekker snel klaar en dat was maar goed ook. Ik had namelijk ook nog een afspraakje bij iemand in Capelle a/d IJssel in ons programma gemoffeld. Ik moest daar even spulletjes ophalen die ik via Marktplaats had gekocht. Het waren vooral decemberkadootjes, maar ook een kortingsbon voor Madame Tussaud (waar we in de Kerstvakantie met Trijnie heen willen) en een boekje voor mezelf: Grootmoeders grote keukenboek, Nostalgische recepten en praktische tips. Ik heb net tijdens het koffiedrinken er even in zitten snuffelen en kwam erg leuke recepten en weetjes tegen.
De volgende stop was bij V&D. Daar waren we van de zomer zo goed geslaagd voor kleding voor Dirk. Ook nu ging het van een leien dakje. Zijn garderobe is aangevuld met een blauwe en een zwarte spijkerbroek, een donkergrijze ribbroek, een overhemd en twee bundels sokken. Het is de eerste kleding die er voor het winterseizoen in ons gezin gekocht moest worden. En veel meer is er verder ook niet nodig. Alleen nog wat broeken en een kostuum voor Hans en idem dito voor Willem. De rest kwam 'uit de zak', zoals we dat hier noemen als we tweedehands kleding krijgen, óf lag nog in de kast van voorgaande jaren. Er zijn kledingstukken bij die echt járen meegaan. Zo had Jan pas een echt mooie trui aan, die eerder gedragen was door Wim, Dirk, Leendert, Hans en Koos! Ook de mooie (door mijn moeder gebreide) kabeltrui die Henk vandaag aanhad is al derde- of vierdehands. Nadat we hadden afgerekend liepen we nog snel naar Van Haren voor schoenen. Maar Dirk had pech. Er stonden twee paren die hij echt heel mooi vond, maar waar zijn maat niet bij was. Vervolgens kwamen we een derde model schoen tegen die hij mooi vond, maar het was een showmodel en we vonden er de andere schoen niet van. We vroegen de verkoopster om hulp en zowaar vond die de doos met de andere schoen erin. Maar toen bleek dat het showmodel vreselijk verkleurd was. Het leken wel twee totaal verschillende schoenen. Jammer! Dirk loopt echter nog wel even op z'n ouwetjes. We gaan gewoon nóg eens een ochtendje op stap :-). We sloten ons shopochtendje af met een heerlijke Hemaworst en sjeesden terug naar Alblasserdam. Ik knikkerde Dirk eruit bij z'n werk en ging snel naar huis. De kinderen waren juist al thuis gekomen. Ze zaten vol verhalen over het schoolontbijt. Dat was me wat vanmorgen. Moest ik zomaar de kinderen zónder ontbijt naar school sturen, want ze zouden op school ontbijten! Er waren hier een paar kinderen aardig van slag door zo'n apart begin van de dag. Maar goed. Ze hadden heerlijk gegeten, behalve dan de gekookte eieren, die erg vreemd smaakten volgens de kinderen. Vanmiddag brachten er trouwens nog twee een pot appelstroop mee, die overgeschoten was. Die komen hier vast wel op :-).
Na de lunch moest ik wel even iets overwinnen om aan de slag te gaan. Wat een troep als je 's morgens zomaar weggerend bent! Maar voordat ik ook maar goed en wel aan de slag was stond mijn vriendin met man en twee kinderen op de stoep. Of ik tijd had voor een bakkie. Natúúrlijk! En zo was het al snel half 3 voordat ik een tweede poging ging doen om m'n huishouden op de rails te krijgen. En je zult het niet geloven. Ik was juist goed en wel op dreef, of er stond alwéér een koffieklant op de stoep :-). Schoonmama had zin om er even uit te zijn. Ach ja, dan laat je de rommel maar de rommel, toch?
Toen schoonmama weg was heb ik de hulptroepen bijeen geroepen. Leendert wilde wel koken (hij heeft héérlijke spaghetti gekookt en we hadden al even héérlijke, door mijn moeder gewelde, biest als toetje) en Hans en ik gingen opruimen en de was afhalen enzo. Zo leek het er heel in de verte weer een beetje op, toen Willem thuiskwam ;-).
Nog terwijl we van onze biest zaten te smullen ging alwéér de voordeurbel. Er stond een kachelmeneer op de stoep om onze situatie op te nemen in verband met de aan te schaffen cv-kachel. Alles is bekeken en uitgedacht en binnenkort kunnen we de offerte verwachten. Als alles meezit hebben we nu toch binnen afzienbare tijd de lang en fel begeerde kachel! Wat zal dat fijn zijn! (Ik moet alleen NIET denken aan de hele operatie, die eraan vast zit :-( ).
Vanavond heb ik nog maar even een teil strijk weg gewerkt. En dat was het voor vandaag. Wat een geflierefluit, hè!
Trijnie kwam net thuis met een prachtige herfsttaart. Ze had een bedrijfsuitje gehad een die taart gemaakt tijdens een workshop. Hij staat te pronken op de salontafel. Gaaf!