Wat een prachtig vlees! De meeste pakjes konden meteen de vriezer in, omdat het precies mooie porties waren voor ons gezin. Alleen het gehakt heb ik even verdeeld en ook het portie bieflappen was erg groot. Daarvan heb ik een deel apart gehouden om daar vandaag iets lekkers mee klaar te maken. En lekker was het! Ik heb me laten inspireren door Smulweb. Daar kwam ik een recept tegen waarbij ook maïskolven werden gebruikt. En daarvan had ik er juist nog een stuk of 10 liggen. Ik heb er verder een beetje een eigen draai aan gegeven. Ik heb de bieflappen in reepjes gesneden en die pittig gekruid met paprika, koriander, cayennepeper en zout. Ik bakte de reepjes in wat olie en voegde er van alles aan toe: laurierblad, bosuitjes, gehakte knoflook, paprika, courgette en ook de in stukken gehakte maïskolven. Ik heb alles lekker laten smorrelen en intussen aardappelpartjes gefrituurd en custardvla met stoofpeertjes klaargemaakt. Er was één probleem: het was te lekker ;-) (en dus eigenlijk te weinig :-) ).
Wie meer wil weten over het lekkere Limousin-vlees uit de Alblasserwaard kan een kijkje nemen op de website. Je kunt zelfs met een groep/school/vereniging/gezin irl een kijkje nemen op het bedrijf ;-)