maandag 11 mei 2015

Leendert's Little Library

Een poosje geleden kwam er via m'n blog een leuke vraag voor Leendert: Wil jij voor mij een mini-bibliotheek maken?

Leendert (18) is timmerman en heeft de afgelopen twee jaar aan de weg getimmerd met steigerhouten meubels. Dit jaar had hij nog geen steigerhout aangeraakt. Hij was het een beetje zat geworden. De aanvraag voor de mini-bibliotheek kwam dus op het juiste moment: een nieuwe uitdaging!

Eerst was het Leendert niet helemaal duidelijk. Wat is dat, een mini-bibliotheek? Maar zodra ik het hoorde, veerde ik op. Wat dat is, dat weet ik wel. En ja, ik ben er heel enthousiast over! Het is een concept wat helemaal past in mijn idee van Eenvoudig Leven.

Een mini-bibliotheek (ook wel mini-bieb of little library genoemd) is een kastje waarin boeken staan. Iedereen is vrij om een boek uit het kastje te kiezen om het te lezen. Na het lezen kan het boek eventueel weer terug in het kastje. Ook mag je zelf je overtollige boeken in het kastje zetten. Op die manier ontstaat er een prachtige kringloop van boeken. Helemaal vanzelf. Helemaal gratis. Voor iedereen.

Hoe leuk is dat?

Héél leuk! En daarom zie je op steeds meer plaatsen mini-bibliotheken verschijnen. Bij mensen in de tuin of aan de gevel. In de hal van flats of verzorgingstehuizen. In ziekenhuizen. In de koffiehoek van winkels/supermarkten. In de wachtkamer van de dokter. In de apotheek. Bij de kiosk op het station. Overal waar mensen komen, of langslopen.

Hoe leuk is dat?

Héél leuk! Wat is er leuker dan in boeken te snuffelen? Om een praatje te beginnen met andere mensen: ¨Kent u dit boek?¨ ¨Is er een boek dat u aanbeveelt?¨ Enzovoorts. Heel wat leuker dan om stommetje te spelen (in de wachtkamer!).

Leendert ging dus aan het timmeren. De klant had er al ideeën over hoe het ongeveer moest worden. Ook de maten werden aangegeven. Het eerste model was niet naar Leendert z'n zin. Dus werd er een versie 2.0 gemaakt. En deze is goed. Er kwam een plexiglazen deurtje voor. Het geheel werd secuur gekit, want het moet natuurlijk goed waterdicht zijn. Er kwam een leuk knopje op het deurtje. En uiteindelijk werd de mini-bibliotheek in fris wit met rood geschilderd. Is het geen plaatje geworden?Leendert z'n handen jeuken. Hij wil heel graag nog meer mini-bibliotheken maken. In dezelfde maat (voor zo'n 25 boeken), maar ook in elke andere gewenste maat. Geschilderd in wit met rood, maar ook in elke andere gewenste kleur. Alles is bespreekbaar.

De mini-bibliotheek op de foto is 30 x 30 x 70 (LBH en kost compleet 179,00. De levertijd is in overleg (kan snel).

Zomeraanbieding (tot 21 juni)
Minibieb compleet (gelakt in twee kleuren naar keuze) van 179,00 voor 149,00 euro
Minibieb ongelakt nu: 99,00 euroOok enthousiast? Mail Leendert: leeny@hotmail.nl