dinsdag 23 mei 2017

Klussen

Eindelijk is het zover en zijn we ècht aan het klussen. Over twee weken wordt een begin gemaakt met het leggen van de nieuwe vloer. En vòòr die tijd wilden we de kamer gewit hebben. Vorige week maandag zetten we onze grote, antieke kast op Marktplaats. Niet omdat we de kast niet meer mooi vonden. Maar omdat ik graag het (kleinere) kastje van mijn moeder wil plaatsen en de grote kast dus het veld moest ruimen ;-).

Ik ben heel blij, dat de kast een mooie volgende bestemming krijgt. Hij gaat naar een groot familiehuis in Frankrijk, waar hij prachtig tot zijn recht komt. Morgen wordt hij door de nieuwe eigenaar opgehaald.

Intussen heb ik ook onze servieskast leeg gehaald. Toen wij 30 jaar geleden trouwden, was het nog vrij normaal om een ´daags´ en een ´zondags´ servies te hebben. Ook had ik twee glasserviezen. Je raadt het al: een ´daags´ en een ´zondags´. En zodoende heb ik nu een kast vol serviesgoed, wat alleen maar op hoogtijdagen op tafel komt. Niet eens op elke zondag. Want ik vind het simpelweg ´gedoe´. Ik eet net zo lief van m´n Boerenbontje :-).

Het serviesgoed is zorgvuldig in dozen verpakt en naar boven verhuisd. En de mannen tilden de kast er achteraan.



Die staat nu in de weg op de overloop. Dat is alvast voor als de vloer komt. Dan moet namelijk de hele kamer leeg, omdat er eerst geëgaliseerd moet worden.

Gisteren kwam een kennis van ons witten. Hij is gepensioneerd schilder en zo´n kamer witten is voor hem een peulenschil. Hij is anderhalve dag bezig geweest en nu zijn alle muren en het plafond weer heerlijk helder heineken wit. Ook het toilet kreeg en passant een witkwast. Hoe fijn!

Wat een klus. Alles zoveel mogelijk leeg!

De grote kast, anderhalve meter van de muur,
ingepakt in de gordijnen,
die we ook gaan vervangen

We boffen geweldig met het weer.
We kunnen met een gerust hart e.e.a. buiten stallen.

Wat een verschil!

We zitten nu dan wel met keurige, witte muren en plafond, het is verder rommelig. En dat werd vanavond nog een haartje erger, doordat we voor 3 weken bakproducten voor de webshop bij de molen zijn gaan halen. De molenaar gaat met vakantie. En wij niet. Dus vandaar. Die voorraad kon niet in mijn winkeltje en nu staat er een deel in de gang en een deel in de garage. Niet fijn, want je kunt niet eens fatsoenlijk meer bij ons binnenkomen. Als het goed is, is het maar tijdelijk. Sowieso staan we DV zaterdag op de Fair in de Boomgaard in Nieuwerbrug en daar hoop ik toch wel enkele dozen bakspullen te verkopen. Als dan ook de shopverkoop nog een beetje doorloopt, dan is mijn gang in elk geval met een weekje wel weer leeg. Dat zou fijn zijn :-).

Het lijkt een beetje verhuizen in je eigen huis, vindt Henk. En hij heeft gelijk. Net als bij een verhuizing wordt alles fijn opgeruimd en schoongemaakt. Zaterdag hebben we nog een paar flinke dozen spullen bij de Kringloopwinkel gebracht. Willem was daar in geen jaren geweest en vond het wel leuk om er even met de twee Henken (onze Henk en neefje Henk) iets te gaan drinken.

Het was feest in de Kringloopwinkel vanwege het tienjarig bestaan. We kregen het drinken daarom gratis. En omdat het half 1 was, hebben we er maar meteen een lunch van gemaakt. De jongens een broodje knakworst erbij, Willem een broodje bbq en zelf nam ik een tosti. Met z´n vieren lunchen voor slechts 6,20. Leuk, zo´n onverwachts ´uitje´ op de volgeplande zaterdag!


De dagen zijn echt vol en echt rommelig. Maar dat is nu even niet anders. Ik laat me in elk geval niet opjutten door wat dan ook. Zo hebben we, vanwege tijdgebrek, nog geen nieuwe gordijnen uitgezocht en zitten we dus voorlopig zónder gordijnen. Ook goed, hoor. Het komt heus een keer in orde. Daar ben ik helemaal niet bang voor. We leven maar ´bij de dag´, zoals dat heet ;-)