maandag 15 mei 2017

Raar eten ;-)

Af en toe hebben wij hier raar eten. Nu zijn ze het hier wel gewend, dat het niet altijd ´standaard´ is. Niet wat eten betreft, maar ook niet wat veel andere zaken betreft. Ik ben nu eenmaal een ´niet standaard´ (of: ´raar´, zo je wilt!) mens. Maar raar of niet, gelukkig vinden m´n kinders me verder wel lief :-). Ik ben tenminste erg verwend met moederdag!

Maar vanavond hadden wij dus ´raar' eten: paarse aardappels. De groenteboer had daar nog een overschotje van en vroeg, of ik dat wilde meenemen. Best hoor. Leek me wel leuk op het bord staan bij de witlof, die ik in gedachten had. Normaal gesproken vind ik aardappels en witlof (of bloemkool) er totaal niet aantrekkelijk uitzien. Dan zijn paarse aardappels de oplossing, toch?


De groentenboer had nóg iets speciaals: Pineberry´s. Dat is een kruising tussen ananas en aardbei. Anabei of Aardanas dan? :-) Hoe dan ook: ze zien er niet uit. Maar ze zijn wel lekker! Mmm, ik had er beslist geen moeite mee, om een bakje achter elkaar leeg te snoepen.


Verder was ik blij met een voorraadje ´gewoon´ voedsel. Ik verheug me er alweer op, om morgenochtend verse groene smoothie te maken. De komende dagen niet met spinazie (die was op), maar met sla. Ook goed. Juist de afwisseling in groen is heel gezond, want elke groene groente heeft zo z´n eigen vitaminen en mineralen. Ik heb er een keer een heel gaaf boek over gelezen: Groen voor het leven. Heel informatief en vol inspiratie.