dinsdag 19 juni 2018

En/of

Er zijn van die weken die één thema hebben. In de afgelopen tijd hadden we weken waarin we vooral heel vol waren met het blogjubileum en de bijbehorende drukte in de webshop. Weken waarin we vooral heel veel opruimden vanwege het 100-zakken-of-dozen project. Weken waarin we druk waren met inpakwerk. Enzovoorts.

Maar er zijn ook van die weken, die helemaal geen thema hebben, maar domweg vol zitten met allerlei projectjes en losse eindjes en gebeurtenissen en en en. Dat zijn dus geen ´of´-weken, maar ´en´- weken. Of liever: en-en-en-en-en-en-weken.

Op dit moment zitten we in zo´n periode. Alles lijkt tegelijk te komen. Het is niet erg, zolang je het overzicht maar houdt.

Zaterdag was zo´n dag, dat er tig projectjes tegelijk speelden. Het begon ermee, dat we woensdag een telefoontje kregen van Gerrit. Gerrit is onze ´buurman´ in de kerk en hij heeft een transportbedrijf. Sinds een paar jaar vervoert hij in het voorjaar ons kachelhout van de Veluwe naar Streefkerk. Hij doet dat als hij een rit naar het Noorden heeft, waarbij hij leeg via de Veluwe terugkomt. Dan is het voor ons niet zo duur. Deze keer duurde het wat lang voordat er een geschikt ritje was. Het hout lag al eventjes op ons in het bos te wachten. Maar woensdag belde Gerrit dan toch, dat hij vrijdag ons hout ging vervoeren.
Er moest op korte termijn van alles en nog wat geregeld worden. Eerst contact opgenomen met ons zaagadres in Streefkerk, of het uitkwam dat er vrijdag gelost en zaterdag gezaagd werd. Helaas schikte het dit jaar niet. De buurman ligt ernstig ziek en dan ga je niet onnodig herrie maken, toch? Wat nu....Een paar telefoontjes later hadden we een nieuw adres. We waren welkom bij de ´achterburen´ uit de kerk :-). We mochten bij Kees en Suzan op de zorgboerderij komen zagen. Wat super fijn! Willem ging achter zagen en achter zagers aan. Dat eerste was snel geregeld. Het tweede ging wat stroever. Met Hans in Malawi, Jaap in de drukte van het seizoen, Gerwin niet beschikbaar en Leendert mogelijk maar voor een deel van de dag van de partij, moest Willem het doen. Nog brandstof voor de zagen kopen, reservekettingen ook maar en o ja, ook nog zaagbokken. Die van ons was totaal ´op´ en we leenden er ook altijd één van het adres in Streefkerk. Waar haal je zo snel twee goede zaakbokken? Dat kwam helemaal in orde! Maar het kostte nog wel even een avondje heen-en-weer rijden.
Afijn. Zaterdagmorgen waren er vier mannen present: Willem, Wim, Dirk en Leendert. En die zijn een hele dag als een malle aan het zagen geweest. Er lag 18 kuub hout en dat is bijna allemaal onder de zagen doorgegaan!!


Intussen hadden de mannen over de catering niets te klagen! Ze werden voorzien van koffie en kregen bij de lunch rijk gevulde soep. Waar vind je zo´n hotel :-).Intussen had ik een heel ander project. Een jamproject. Ik had enorm veel jam gekookt steeds tussen de bedrijven door. De potjes moesten nu allemaal een sticker en een opschrift.


Daarnaast waren er de gewone zaterdagklusjes én een extra klusje: frieten voorbakken. Dat doet Willem normaal altijd. Het was extra veel, want we verwachtten extra eters. Ik stond in de hoogste versnelling, want ik wilde klaar zijn, als Ellen zou komen. Ellen, mijn vriendin uit Zwitserland! We hadden elkaar bijna twee jaar niet gezien! Maar nu was Ellen in Nederland, sliep van vrijdag op zaterdag bij Trijnie en zou deze dag bij ons zijn. Eindelijk! Daar was ze!


Ha, ha, de rest van de dag bestond mijn project uit bijkletsen :-))).

Bij wijze van lunch had ik een ´hollandse-hapjes-tafel´ bedacht. Smullen!

Aan het eind van de dag was het hier inderdaad cafetaria Luijk. Willem bracht Willem mee, die bij opa en oma kwam logeren. Gezellig hoor, kind! Dirk schoof aan, Thea kwam meeëten, Jaap kon er ook wel bij, Ellen natuurlijk....Uiteindelijk was het frieten voor 15 personen. Ouderwets gezellig dus.

Na het eten brachten Willem en ik Ellen naar Schiphol. Maar nu zal het niet zolang duren, voordat we elkaar wéérzien. Ellen hoopt in juli weer naar Nederland te komen. Gezellig met Marco. Het was dus maar een afscheid voor eventjes ;-).

Vandaag gingen de projectjes verder. We hebben weer een klein beetje aan het 100-zakken-of-dozen project gewerkt. Vorige week al hadden de meiden hun kamer opgeruimd en kon er het nodige weg. Nu zochten Maria en ik nog een vak van een grote kast uit. Totaal leverde het 3 zakken op aan spullen die het huis uit mochten. Yes! Nog 71....Ook begonnen we aan het kruiden inpakken voor de Terdegefair in augustus, waar we met de eenvoudiglevenshop aanwezig hopen te zijn. Het is al over zes weken en het is dus hoogtijd om er serieus mee aan de slag te gaan. Behalve het inpakken van kruiden, bestelde ik papieren draagtassen en regelde ik een trekkershut, waar we hopen te overnachten. Lekker weer een stukje gevorderd dus.


Tja...de groentenboer had een partij aardbeien en kersen. Hoe erg nou ;-). Helemaal niet dus! Ik ben er super blij mee. We startten vanavond gewoon weer een jamprojectje.


Dan hebben nog de bijen, die extra tijd vragen. De laatste loodjes van de schoolgaande kinderen, compleet met reisjes en afscheiddingesen en toetsen enzovoorts. Het ´project´ anorexia, wat uiteraard elke dag aandacht vraagt. Schoonmama die bijna gaat verhuizen. Juist. En en en en en. Ik hou je wel op de hoogte ;-).