maandag 4 juni 2018

Het 100-zakken-project weer opgepakt...

Vandaag hebben Maria en ik het 100-zakken-project weer opgepakt. Het 100-zakken-project? Ja! Wij hebben bedacht dat er deze zomer 100 zakken en/of dozen met overbodige spullen ons huis uit gaan.! Die zakken zijn niet van het formaat plastic tasje, maar van het formaat vuilniszak. En die dozen mogen van niet minder dan het formaat bananendoos zijn. We zijn streng ;-).

Vòòr de jubileum-actie hadden we al een prachtig begin gemaakt. Maar door het jubileum lag het project twee hele weken stil. Vorige week dinsdag was de actie in de webshop afgelopen, maar we zijn nog wel een paar dagen bezig geweest voordat echt de allerlaatste order de deur uit was en de shop weer tiptop in orde en bijgevuld was. Maria geeft even een ´rondleiding´:
Ook in en om het huis moest alles op orde gebracht worden. M´n tuintje had ik echt verwaarloosd en door het groeizame weer stond het onkruid hoog. De planten, die ik voor Moederdag had gekregen, stonden heel ondankbaar nog in de potten te wachten om uitgeplant te worden. Dus heb ik vrijdagochtend de hele ochtend hard in de tuin gewerkt. Wat is het heerlijk opgeknapt! Genieten! De rozen staan op z´n allermooist. Dat is Genieten met een hoofdletter, hoor!


Er moest ook gesnoeid worden. Geen struiken, maar haren. Daar kwam onze huiskapper voor langs. Zelf ging ik ook onder de schaar door. Er is wel 15 centimeter van m´n haar af. Het was zó lang en dun geworden, dat dat bepaald geen overbodige luxe was. Er bleef nog genoeg over, hoor. En ja, gewoon grijs. Verven daar doe ik niet aan. Ha, ha, de kapper noemt dat grijs eufemistisch: zilverblond :-).


Verder was er nog een soort van was- en strijkmarathon.


En Maria bakte een prachtige taart met bijpassende cupcakejes voor een jarig achternichtje.


Maar toen waren echt alle noodzakelijke en bijzondere werkjes achter de rug en konden we vandaag met een schone lei weer aan het opruimen gaan. We hebben geen enorme klapper gemaakt, maar toch zijn er weer twee volle vuilniszakken verdwenen! Eén zak maakte Maria vol met kleding uit haar kledingkast. Oud, niet mooi meer, versleten, kinderachtig...Het kon zó de textielcontainer in! Sinds vorige week staat er bij de school van Henk een kledingcontainer op het plein. Voor elke ingezamelde kilo textiel krijgt de school een klein bedragje. Leuk! Zo levert ook oude kleding nog iets op voor het goede doel.
De andere zak werd gevuld met troep uit de garage. Allemaal zooi wat zó de wijkcontainer in mocht. Het is dat we ook nog andere dingen op ons programma hadden. Want als je eenmaal weer in de opruimmodus staat, is het moeilijk om te stoppen! Morgen hopen we verder te gaan. Nog 77 zakken te gaan...