woensdag 21 november 2018

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨ Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.
Deze maand schrijf ik over Outback Explorers. Outback Explorers adverteert regelmatig op deze blog en ik heb al eens eerder geschreven over hun unieke vorm van therapie en/of coachen van jongens. Inmiddels is er veel nieuws. Tijd om Outback Explorers weer eens voor het voetlicht te halen!

Over Outback Explorers
Outback Explorers is opgericht door Karel Post. Hij is een jongenstherapeut in hart en nieren en heeft een unieke manier van therapie ontwikkeld. Het meest opvallende in zijn manier van therapie-geven is, dat hij niet met jongens aan tafel gaat zitten, maar letterlijk met ze aan de slag gaat. Al hout hakkend, vuurtje stokend, survivelend, of wat dan ook, gaat praten immers stukken gemakkelijker! Deze aanpak is verfrissend en heel effectief (kan ik uit ervaring vertellen).
Karel (en ook de andere therapeuten van Outback Explorers) is christen en dat vind je in de werk- en denkwijze terug. Zo is de basis: LIEFDE VOOR ELKAAR en zijn ´HEB ELKAAR LIEF´ en ´NIET ¨IK¨ MAAR ¨SAMEN¨´ belangrijke Bijbelse principes die in de therapieën een hoofdrol spelen.

Voor wie? Voor jongens!
Voor wie en in welke situatie kan Outback Explorers iets voor je betekenen? Ik schreef al, dat Karel een echte jongenstherapeut is. En zo is Outback Explorers ooit ook begonnen: met therapie aan jongens, vooral in de puberleeftijd. In die periode kun je met je zoon in een heftige, problematische periode belanden en is het fijn om hulp te krijgen. Hulp voor het kind en hulp voor de ouders/opvoeders. Die specifieke jongenstherapie is nog altijd een significant onderdeel van het therapie-programma, wat Outback Explorers biedt. Zit je zoon niet goed in zijn vel, of zijn er gedragsproblemen? Is hij té teruggetrokken, of juist té aanwezig? Zit je enigszins met de handen in het haar, omdat je niet goed weet, hoe je met je zoon in contact kunt komen, of blijven? Kijk dan voor de JONGENSTHERAPIE van Outback Explorers hier.

Voor mannen!
De jongenstherapie stopt niet, wanneer jongens een jaar of 18 zijn. Outback Explorers kan eveneens iets betekenen voor MANNEN. Ook de therapie voor mannen vindt plaats in een omgeving, die uitnodigt om iets te dóen en zo tot een gesprek te komen. Mannentherapie is er voor mannen, die ondersteuning nodig hebben in een moeilijke levensperiode, die relatieproblemen hebben, die vastlopen op hun werk, of tegen andere problemen aanlopen. De drempel om bij Outback Explorers aan te kloppen is echt niet hoog. Je kunt namelijk gewoon bellen voor informatie of een gratis kennismakingsgesprek!


In groepen!
Als laatste vorm van therapie noem ik de groepstherapie. De doelgroep voor deze therapie is: jongens tussen de 8 en 18 met problemen op het gebied van adhd, odd, ass etc. Overigens is het niet perse nodig om een diagnose te hebben om aan deze therapie deel te nemen. De groepstherapie heeft de naam ¨TOP-ROPE¨. Tijdens deze therapie gaat het kind/de jongere samen met een buddy (vaak de vader) in de groep aan de slag. Regelmatig worden de grenzen opgezocht. In de groep maakt de deelnemer kennis met de kracht van de groep. Samen sta je immers sterk(er). De jongens zijn tijdens deze therapie actief bezig in de natuur met bijvoorbeeld mountainbiken, bruggen bouwen, kompas lopen, klimmen enzovoorts. De buddy maakt met de deelnemer precies hetzelfde mee en dat zorgt ervoor dat het geleerde in de thuissituatie makkelijker wordt vastgehouden en toegepast. Ook voor mannen is er trouwens groepstherapie. Dat zijn de zogenaamde mannenweken. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail voor meer en vrijblijvende info!
 


Waar?
Enkele jaren geleden zijn wij zelf ook met één van onze zonen bij Karel geweest voor jongenstherapie. In die tijd moesten wij er nog voor naar Kootwijkerbroek. Dat is vanuit Alblasserdam best een lange rit (die we er overigens graag voor over hadden). Maar intussen is het aantal therapeuten van Outback Explorers flink uitgebreid en kun je op meerdere locaties terecht. Alle therapeuten werken volgens dezelfde methode en in alle plaatsen vind je een bijzondere therapie-locatie. Je kunt nu terecht in: Kootwijkerbroek, Driebergen, Zevenhuizen (Z-H), Yerseke en Rouveen. 

Ervaar het zelf!
Ik heb lang nog niet alles verteld over Outback Explorers. Op de websitevind je nog veel meer interessante en leerzame info om te lezen en te bekijken . Je vindt daar ook de unieke 100% vader App. Denk je: dat is wel iets voor mij, mijn zoon, mijn man, mijn vriend? Aarzel niet en neem gewoon contact op met Karel of één van de andere therapeuten!

Tenslotte
Misschien zoek jij geen hulp, maar ben je juist iemand die vastgelopen jongens wil helpen. Dan is er goed nieuws! Karel heeft zijn methode beschreven en omgezet naar een franchiseformule. Zijn wens is, dat nog veel meer jongens op deze manier geholpen kunnen worden en is op zoek naar mannen met gevoel voor ondernemersschap en met een hart voor jongens.

Ben jij christen, man en kun je je helemaal vinden je in Karels hulpverleningsconcept? Klik dan hier