donderdag 20 februari 2020

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.

(Wellicht ten overvloede: als ik buiten deze advertorials op mijn blog weleens een link plaats naar een winkel, evenement, of wat dan ook, dan zijn dat altijd onbetaalde links en heeft het niets met reclame te maken.)

Deze maand zijn er twee adverteerders in de advertorial: De Grebbestee met workshops en Bijbelcursussen.nl met (hoe raad je het) bijbelcursussen.

1. De Grebbestee

De Grebbestee is een regelmatig terugkerende adverteerder. Wat De Grebbestee precies inhoudt, is dan ook niet in een paar woorden te vangen. Wat steekwoorden: vakantiewoningen, theeschenkerij, cursussen/workshops.

Over dat laatste wil ik het vandaag hebben: de workshops.

Margriet Roelofsen, de drijvende kracht achter De Grebbestee, is niet alleen een heel aardige en actieve vrouw, maar ook nog eens kunstzinnig. Ze maakt de prachtigste dingen met wol en dan met name achter haar spinnewiel, of met (naald)vilten. Wol is echt haar hobby, haar uitlaadklep. En met haar enthousiasme weet ze haar ideeën en vaardigheden als geen ander op anderen over te brengen. Dit voorjaar heeft ze nog weer allerlei leuke cursussen/workshops spinnen, wol verven en vilten in petto.

Cursussen Wolspinnen
Heb je altijd al willen leren spinnen? Dat kan ik me nu helemaal voorstellen! Ik spin namelijk zelf ook heel graag. Wol spinnen is iets magisch. Je komt er helemaal van tot rust. Terwijl je handen werken aan het creëren van een draad, kunnen je gedachten verder spinnen aan je levensdraad!Margriet leert je in drie dagdelen spinnen. Deze dagdelen zijn in overleg met haar te boeken. Heb je een eigen spinnewiel? Handig! Dan neem je dat mee.  Je hebt nog geen wiel? Ook niet erg! Bij Margriet kun je er één gebruiken, of huren, en zelfs kopen. Margriet verkoopt namelijk sinds kort Louët spinnewielen. Kortom: alles is mogelijk :-).

Je leert spinnen vanuit de vacht en vanuit gewassen wol. Maar je leert ook, hoe je wol moet voorbereiden: kaarden en mengen. Ook laat Margriet je ervaren hoe het is om met andere materialen dan schapenwol te spinnen. Denk aan bijvoorbeeld kamelenhaar, zijde en meriono-wol.
Interesse? De Grebbestee is heerlijk centraal gelegen in Achterberg, in de provincie Utrecht. En de prijs voor deze cursus is ook al heel schappelijk, namelijk 150 euro. Neem maar snel contact op met Margriet. Dan gaat ze samen met jou kijken, wanneer de lessen kunnen plaatsvinden.


Wol verven
Leer je spinnen? Dan leer je meestal meteen ook hoe je wol kunt verven. Wol verven kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld op het fornuis in een oude pan, of in een schaal in de magnetron. Heel moeilijk is het niet en je hebt er ook geen ´rare´ dingen voor nodig.
In twee dagdelen van 2,5 uur leert Margriet je drie manieren van wol verven. Deze leuke cursus kost 95 euro inclusief wol en verf en is in overleg met Margriet te plannen.

(naald)vilten
Met wol is natuurlijk méér te doen dan spinnen (en haken en breien en weven...)! Met wol kun je ook vilten. En vilten kan dan ook nog weer eens op verschillende manieren en met verschillende resultaten.
De leuke muisjes en de ram op de foto zijn naaldvilt-kunstwerkjes:


Een heel andere vorm van viltwerk is deze leuke agenda-hoes:


Jeuken je handen al? De mijne wel :-).
Bij Margriet kun je terecht voor een dagcursus of jaarcursus vilten. En natuurlijk is zoiets ook een leuk idee voor een (kinder)verjaardag, vrijgezellenfeestje of welke bijeenkomst dan ook.
Meer informatie vind je hier: info over viltcursussen op De Grebbestee

2. Bijbelcursussen.nl

De tweede advertorial deze maand  is van Bijbelcursussen.nl. Op Bijbelcursussen.nl kun je terecht als je meer wilt weten over de Bijbel. De studies die via bijbelcursussen.nl worden aangeboden zijn gratis en geschikt voor iedereen. Of je nu weinig tot niets van de Bijbel weet, of meer gevorderd bent.

De cursussen kunnen volgens een geordende volgorde doorlopen worden.  Daarbij is er de keuze om in te stappen op vier verschillende niveaus. Telkens als je een cursus goed hebt afgerond (= een score van ten minste 70 %), kun je aan een volgende cursus beginnen. Om je te stimuleren zoveel mogelijk cursussen te doorlopen, is er een beloning voor als je 5 of 12 cursussen hebt afgerond.

Het doel van Bijbelcursussen.nl is (ik citeer):

Wij bieden jou online een volwaardige serie gratis bijbelcursussen aan, die je opleidt om Gods Woord beter te leren kennen en begrijpen, maar ook om Christus beter te leren kennen en te groeien in het geloof. 

En de basis voor elke cursus is de vinden in Lukas 24:27

 "En te beginnen met Mozes en alle profeten legde Hij hun uit wat in al de Schriften over Hem stond." 

 Bijbelcursussen voor iedereen