donderdag 4 februari 2021

Een nieuw bed

Ons bed was aan vervanging toe. We kochten het zo´n 20 jaar geleden via Marktplaats. Marktplaats bestond toen nog niet lang en als je dan iets als ´tweepersoons bed´ intikte, had je misschien 50 hits in heel Nederland. Het was nog echt een fenomeen, als je iets via MP kocht (of verkocht). Wij slaagden voor een bed, wat we in Nieuwegein moesten ophalen. Het kostte 75 gulden, meen ik. Toen we bij die mensen waren, om het bed op te halen, zeiden ze heel vriendelijk, dat we ook best het matras er bij mochten hebben. Maar nee, dankjewel! Dat zal onder de kringen. Bah :-(. We kochten een nieuw matras. Ook via MP, trouwens. Het was van iemand die een compleet bed had gekocht, maar een medisch matras nodig had. Het gewone matras, wat bij het bed hoorde, was dus over. Daar waren wij op onze beurt weer heel gelukkig mee.

Het bed was fijn. Het overleefde twee verhuizingen. Ik was het nog helemaal niet zat, want het was een tijdloos model. 

Toch waren we aan iets anders toe. Het bed was namelijk erg laag. Het matras was na 20 jaar erg dun geworden. Van de twee lattenbodems waren drie latten gebroken. En na de laatste verhuizing was het bed ook nog eens vervaarlijk en irritant gaan kraken. 

Ik besloot te wachten tot eind december, want dan zou er een bedrag binnenkomen, wat we hier mooi aan konden besteden. Dat liep anders, want nog voor het geld binnen was, kwam er een rekening binnen, van ongeveer datzelfde bedrag. Weg extraatje dus.

Nou, niet getreurd. Dan moest een nieuw bed nog maar een poosje wachten. Intussen had ik me al een beetje georiënteerd en van alles geleerd over traagschuim en koudschuim en weet-ik-veel wat nog meer. Ik ben het al vergeten :-). Wat ik nog wel weet: een nieuw bed is een flinke investering!

Maar vorige week liet Maria een advertentie zien op een verkoophoek op FB in Alblasserdam. Daarop stond een bed, wat er toch heus nog heel goed uitzag. Het was precies de maat van ons oude bed (160 x 200) en dat is handig, want dan past het beddengoed nog. Het bed was 4 jaar oud en moest 125 euro opleveren. Ik had er wel oren naar en vroeg aan Maria of ze contact wilde maken met de verkoper.

Lang verhaal kort: het bed was er nog en moest zaterdag bij de verkoper weggehaald worden, omdat die dan zijn nieuwe bed kreeg.

Zaterdagochtend ging ik kijken. Nou, het zag er inderdaad precies zo uit als op de foto. Echt een keurig bed. Alleen wat kattenhaaltjes aan één kant. Dat is niet erg. De meneer zei, dat hij eventueel ook nog een goede topper voor op de matrassen had. Die was nog maar 1 jaar oud en mocht ik voor een klein prijsje erbij overnemen. Hij liet de topper zien en er zat werkelijk nog geen vlekje op. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. De deal was snel gesloten.

´s Middags zijn Hans en Henk het bed op gaan halen. Intussen haalde ik het oude bed uit elkaar en zette het in de caddy om naar de stort te brengen. 

Het nieuwe bed zetten we in elkaar en snel legde ik er schoon beddengoed op. Ik draaide de deken maar eens om, zodat de streepjeskant boven ligt. Eigenlijk vind ik de effen kant mooier, maar daar zitten best wat halen in van Arie, onze eerste kat. Eigenlijk is die deken ook wel erg oud. We gebruiken hem al bijna 35 jaar. Maar hij voldoet nog. Helemaal goed dus.

We hadden echt zin om vroeg naar bed te gaan, zaterdagavond. Ha, ha. Wat voelde het vorstelijk! Een lekker hoog bed met fijne, dikke matrassen. We sliepen meteen de eerste nacht als rozen. Het was alsof we in een hotel sliepen. En dat vinden we nog elke avond zo. Dan zeggen we tegen elkaar: ¨Ga je mee, naar van der Valk¨ , als we naar bed gaan.

Hoe blij kun je zijn! En dat zonder dat het je een rib uit je lijf kost. Gewoon je tijd afwachten is altijd een goede tip!