maandag 21 november 2022

Alweer mooi nieuws: we hebben er een kleinzoon bij!

Laat ik deze dag met mooi nieuws beginnen. Zaterdagavond werd bij Maria en Jan-Hendrik een zoon geboren: Julian. Alles is goed met moeder en kind. De bevalling is voor Maria wel een uitputtingsslag geweest, die in het ziekenhuis eindigde. Maar uiteindelijk is ze daar onder leiding van haar eigen verloskundige bevallen. En zodra Julian zich op temperatuur wist te houden, mochten de kersverse papa en mama met Julian naar huis.


Daar mochten Willem en ik hem gisterenmiddag komen bewonderen. Maar eerst was het ´s morgens de doopdienst van Vesper.

Al vroeg vertrokken we naar de kerk in Dordrecht, waar Gerwin en Trijnie lid zijn. Trijnie had gezegd, dat we maar moesten zorgen om er een half uur van tevoren te zijn. Dan waren er achter de doopouders banken gereserveerd voor familie. We hadden eerst mijn auto naar Jan en Amarantha gebracht, zodat zij daarmee naar de kerk konden rijden. En we hadden mijn vriendin Wilma opgehaald, die ook zou meegaan. In de kerk vonden we een mooi plaatsje en steeds zagen we wéér een deel van ons gezin binnenkomen. Ook mijn zus met haar gezin zat in de familiebanken. Zij woont ook in Dordrecht en gaan ook altijd naar die kerk.

Willem  stootte mij aan: Kijk: Jesaja 38 vanaf vers 9 tot 22 stond er op het bord. Laat dat nu precies het bijbelgedeelte zijn, waar zaterdagavond de meditatie over ging op de psalmzangavond, waar we geweest waren!

Aan het begin van de dienst werd Vesper, samen met nog drie kindjes, gedoopt. Zodra de dominee het water op haar voorhoofdje deed, zette ze verontwaardigd een keel op, compleet met boze pruillip :-). 

Jesaja 38 : 19, 20

De dominee wees tijdens de dienst naar het wonder aller wonderen waardoor zondaren kunnen zeggen: "U zal ik eeuwig loven. Omdat Gij het hebt gedaan." Na de dienst reden Willem en ik naar Maria en Jan-Hendrik. De andere opa en oma waren daar inmiddels ook. Maria lag prinsheerlijk in bed met hun lieve Julian in haar armen. Ach, wat is het een mooi poppetje. En wat is het fijn, dat het nu achter de rug is en dat alles goed is. Om de beurt namen we Julian in onze armen. Wat een zegeningen op deze dag! Het is haast teveel om te bevatten.


Wat zijn we rijk, zei Willem op de terugweg in de auto. Inderdaad. We verwonderen ons.

Loof, loof den HEER, mijn ziel, met alle krachten;
Verhef Zijn naam, zo groot, zo heilig t' achten;
Och of nu al, wat in mij is, Hem preez'!
Loof, loof, mijn ziel, den Hoorder der gebeden;
Vergeet nooit één van Zijn weldadigheden;
Vergeet ze niet; 't is God, die z' u bewees.