vrijdag 14 april 2023

Pasen zonder plannen en verder een volle week

Tegenwoordig maken wij niet zoveel plannen meer voor feestdagen. Het komt er vaak op neer, dat we fungeren als een soort toevluchtsoord/stamkroeg voor ons kroost :-). En dat is helemaal goed. De kinderen moeten zich niet verplicht voelen om op deze dagen bij ons aan te komen. Niets is zo frustrerend voor gezinnen met jonge kinderen, dan dat ze op vrije dagen toch allerlei verplichtingen hebben.

Het gevolg is wel dat ik op alles voorbereid moet zijn. Op sommige feestdagen zit het huis vol en op andere feestdagen zitten Willem en ik elkaar aan te kijken. Ook niets mis mee. Ha, ha.

We hadden dus ¨pasen zonder plannen´ en ik had zaterdag alvast een grote pan groentesoep gemaakt en een stuk of 20 broodjes in de vriezer gestoken. Natuurlijk was er ook lekkers voor bij de koffie en in de kelder lag er nog van alles aan lekkers in geval van hartige trek voor avondgasten.

Toen we op Tweede Paasdag uit de kerk kwamen, hadden Maaike & Jaap en Koos & Willemijn laten weten, dat ze zouden komen. Ik wist alleen niet hoe laat. Na de koffie besloot ik daarom maar lekker de tuin in te gaan. Het was nog droog en dat wilde ik waarnemen.

Ik had extra peulen gezaaid en die waren groot genoeg om uitgepoot te worden.



Ziezo. Nu staat er een dikke rand met peulenplanten. Hopelijk leveren ze lekker veel maaltjes op. We lusten ze graag met worteltjes, of met maïs, of met sla, of roergebakken met teriyakisaus. Peultjes zijn gewoon super veelzijdig.


Daarna maakte ik eindelijk mijn laatste moestuinbed in orde. Er stonden aardbeienplanten in, die ik vorig jaar gestekt had. Maar ze stonden voor het mooi te dicht op elkaar. Ik heb ze eruit gestoken, het bed vrij van onkruid gemaakt, compost erover geschept en tenslotte de aardbeien opnieuw gepoot. Nu met meer ruimte. De plantjes die ik over had, hield ik apart voor Maria.

De tuin is nu echt helemaal klaar voor het seizoen.

Net toen de eerste druppels vielen, arriveerden Koos, Willemijn en Vera. En even later ook Jaap, Maaike en Naomi. We schoven gezellig met een bakkie koffie op de bank. Thirza had gezorgd voor een heerlijk boltaartje in advocaatsmaak. 

En terwijl we daar lekker van zaten te prikken, bekeken de baby´s elkaar vol bewondering :-).


Maaike en Jaap bleven niet zo lang. Die hadden nog andere plannen. Koos en Wil bleven tot aan het eten en zouden uit eten gaan. Uiteindelijk zaten we met z´n drieën aan die enorme pan soep :-).

Vroeg in de avond kwamen Hans en Thirza die naar de Keukenhof waren geweest. Het was leuk geweest, maar wel nat en koud. Dus stookte Willem de kachel nog maar eens lekker op. Ik repareerde Hans z´n werkbroek en pakte daarna m´n breiwerk er nog maar even bij.


Via de app zagen en lazen we wat iedereen aan het doen was, wat iedereen at en dat soort dingen. Toch handig, zo´n familie-nieuwtjes-platform. Wij hadden zelf ook nieuws. Niet schokkend, maar voor ons opwindend genoeg om te delen: de zwaluwen zijn er weer! Ze hebben hun nestjes onder de dakrand weer gevonden en in gebruik genomen. Hoe leuk!!

Dinsdag startte de werkweek weer. En het was echt een heel volle week. Met drukte in de webshop, met poetsen in huis, met de begrafenis waar we naartoe gingen, met een kerkdienst op donderdagavond, met vanavond een verjaardag (waar we nu naar op weg zijn, maar er is veel file helaas), met morgen de jaarlijkse markt tbv de Schutse (waar we met een kraam staan). En dan is er ook nog een slinger aan de administratie gegeven en is de nieuwsbrief voor de webshop voorbereid. Je hebt nu eenmaal weleens van die volle weken.

Een vlechtbroodje zoals de jongens
het zo graag lusten

Een keuken vol troep.
Dat schreeuwt om een flinke opruimbeurt!

Ik oogstte de eerste rabarber!
Tot afgrijzen van Hans :-).

Een brownie. Kleine blokjes ervan 
gesneden voor bij de koffie.

De woonkamer na een opruimronde.
Even genieten van het overzicht ;-)

Het ontbijtje van Willem en mij,
vanmorgen op de bank.
Het léék 10 minuten vakantie

En vanmiddag de eerste buiten-lunch van 2023!
Zoals altijd op vrijdag, at Wim gezellig mee. 
En Maria was vandaag bij me aan het werk