dinsdag 3 februari 2009

Plaatkoek

Om een lekker voorraadje koek in één keer te maken, vind ik een plaatkoek altijd erg handig. Ik heb er nu één bedacht, die ik meteen na het broodbakken in de oven kan schuiven en die binnen 20 minuten klaar is. Het maken van het deeg is een fluitje van een cent.

4 cup bloem
4 cup havermout
1 1/2 cup suiker
1 cup rozijnen
4 eieren
1 cup appelmoes
125 gram gesmolten margarine

Dit goed door elkaar roeren/kneden. Dat is alles! Je doet het deeg op een ingevette bakplaat en drukt het met de bolle kant van een natte lepel stevig aan. Daarna bak je de koek in ongeveer 18 minuten op 200 graden gaar.
Ik heb zelf een maatbeker van een cup, maar je kunt natuurlijk ook een gewone beker van ongeveer 250 ml. nemen. Ik ga met dit basisrecept lekker variëren. Noten erdoor of stukjes chocolade lijkt me erg lekker. Of in plaats van rozijnen bijvoorbeeld gedroogde abrikozen of gedroogde appeltjes. Heerlijk. Ik snijd 30 stukken koek uit één plaat en die gaan, behalve dat ze bij de koffie op gaan, ook mee naar school en werk.