zaterdag 24 december 2011

De vakantie is ingeluid

He, wat verlangden we allemaal naar de vakantie! We zijn er echt aan toe om even het ritme van school en werk los te laten. Vanmorgen zijn Willem en ik naar de Kerstviering op school geweest.


De basisschoolkinderen waren vanmiddag al vrij en de vo-ers hadden ook een vroegertje. Langzaam maar zeker druppelde iedereen binnen. Vanmiddag was het gewoon even wennen: vakantie! Wat zullen we eens gaan doen? Voor mij was dat overigens geen vraag. Ik heb de hele middag aan de was gewerkt. Ik heb vanmiddag gezegd, dat ik nog 10 wassen doe voordat we dinsdagmorgen in alle vroegte hopen te vertrekken. Wat er dan nog aan was ligt is voor Trijnie, of blijft maar liggen tot ik weer terug ben. Het grote aftellen is begonnen! De kinderen moesten hun draai vinden. Er gingen er een paar naar de bieb. Jan kwam met een enorme stapel boeken thuis. Maria ging naar een jarig buurjongetje. Koos naar een vriendje. En zo vond iedereen zijn of haar weg. Vanavond hebben we de vakantie gezellig ingeluid met chocoladefondue.



We hebben vorig jaar zo'n fontein gekregen. Leuk is dat! Trijnie bracht chocola van haar werk mee, wat over was. Ook had ze de bloemen die daar pas sinds dinsdag stonden en nog heel mooi waren mee naar huis genomen. Daar kunnen we nog fijn een paar dagen van genieten. Wim, Geertje en Willem kwamen ook en het hele spul was gezellig compleet. Het eerste logeetje heeft vannacht ook al een plaatsje bij ons. En in plaats van strijken heb ik vanavond heerlijk zitten spinnen en breien. Kortom: de vakantie is genoeglijk ingeluid :-)